Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbolja tehnološka kompanija za rad

Skinuli Facebook s trona: Najbolje je raditi u...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zanimljivo je da su tri najpopularnije tehnološke kompanije za rad društvene mreže te ovu ljestvicu predvode Twitter i LinkedIn, dok je Facebook pao na treće mjesto

Glassdoor je objavio svoju tradicionalnu listu najboljih kompanija za rad te se među 50 nabrojanih kompanija nalaze čak 22 iz tehnološkog sektora. Ovogodišnja lista donosi neke promjene među tehnološkim kompanijama jer se na prvom mjestu više ne nalazi Facebook kojeg su zaposlenici tijekom prošle tri godine ocijenili najboljom kompanijom za rad, već se na prvom mjestu kao najbolja tehnološka kompanija za rad sada nalazi – Twitter.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena pravila korištenja LinkedIn zabranio eskort i prostituciju! Slika nije dostupna Prijeti otkaz Ovakve stvari nemojte nikad objaviti na Facebooku!

Velika očekivanja: Twitter danas izlazi na burzu!

Zanimljivo je da se Twitter (podsjetimo, ova je kompanija nedavno izašla na burzu) tek ove godine prvi puta pojavio na ovoj Glassdoorovoj listi i odmah je zauzeo vodeće mjesto prestigavši Facebook i Google o kojima se u javnosti najviše pričalo kao o kompanijama koje radnicima pružaju najbolje radne uvjete i u kojima su zaposlenici najzadovoljniji. Drugo mjesto među tehnološkim kompanijama zauzima još jedna društvena mreža – LinkedIn, dok se Facebook nalazi tek na trećem mjestu.

Ako gledamo sve kompanije, a ne samo iz tehnološkog sektora, Twitter i LinkedIn zauzimaju drugo i treće mjesto te se ispred njih nalazi samo Bain & Company, na četvrtom mjestu je Eastman, dok je Facebook peti. Na The Next Webu napominju kako je ovo prvi puta u posljednje četiri godine da se Facebook ne nalazi među prve tri kompanije na popisu Glassdoora.

Šesto mjesto na ovom popisu među tehnološkim kompanijama (poslije Guidewirea i Interactive Intelligencea) i osmo mjesto ukupno zauzeo je Google. Od ostalih poznatijih tehnoloških kompanija na ovom popisu treba još izdvojiti i Intel koji se nalazi na 15, odnosno Apple na 16 mjestu, dok se na dnu ove ljestvice nalaze Texas Instruments, eBay i Saleforce.

Na ove se probleme žale zaposlenici Twittera

Inače, Glassdoor podatke o najboljim kompanijama za rad objavljuje na temelju anonimnih podataka koje dobivaju od zaposlenika poput zadovoljstva s prihodima, odnosom prema zaposlenicima, kakav je balans privatnog i poslovnog života u kompaniji, omogućava li kompanija daljnji napredak, nagrađuje li dobre radnike i slično.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene