Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Može li Bing ugroziti Google?

Rat tražilica: Microsoft s novim Bingom napada Google!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Microsoft je predstavio novu verziju svoje tražilice Bing u koju su sada integrirane društvene mreže pa će nam u pronalaženju traženih informacija moći pomoći i prijatelji s Facebooka

Iako se koristimo brojnim Googleovim uslugama poput Gmaila, diska (tj. dokumenata), prevoditeljem i drugima, najvažnija usluga ove kompanije i dalje je pretraživanje interneta. Google trenutno u potpunosti dominira ovim tržištem, dok se daleko iza njega na drugom mjestu nalazi Microsoft sa svojom tražilicom Bing, ali u ovoj kompaniji vjeruju da bi se stvari mogle ubrzo promijeniti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Znanje nije eliminirano Kad se internet pretraživanje uzme zdravo za gotovo... Slika nije dostupna Materijali protivni islamu Pakistan nadzire najveće internetske stranice

Iako je jasno da sigurno dugo vremena nitko neće ugroziti Google, u Microsoftu smatraju da će nova verzija Binga koju su jučer najavili uzeti dobar dio korisnika Googleu te zauzeti osjetniji dio tržišta pretraživanja.

Nova verzija Binga tako donosi, kako kažu u Microsoftu 'najbolje od pretraživanja' jer donosi najvažnije rezultate s interneta, ali i informacije vaših prijatelja s društvenih mreža koji su na neki način povezani s traženim upitom. Nadograđeni Bing za sada još nije dostupan svim korisnicima te njegovo lansiranje možemo očekivati za koji tjedan.

Ova se tražilica sada sastoji od tri dijela – na prvom, koji zauzima najviše prostora nalaze se klasične informacije o onome što korisnici traže i na koje smo već navikli. S desne strane pored tih informacija nalazi se tzv. 'snapshot' polje na kojem možete poduzimati neke akcije – npr. ako tražite neki hotel, u ovom polju prikazat će se gdje se taj hotel nalazi te ćete moći rezervirati sobu, a ako tražite neki sportski klub, ovdje ćete moći kupiti karte za sljedeću utakmicu ovog kluba, vidjeti njegove rezultate, dvoranu, stadion i slično.

Najveća novost je 'sidebar' koji se nalazi na desnoj strani Binga i putem kojeg će vam prijatelji s društvenih mreža pomoći u pronalaženju traženog pojma, a Bing će predložiti prijatelje koji mogu pomoći na temelju njihovih informacija, lajkova i fotografija s društvenih mreža.

Tako, ako korisnici traže najbolja mjesta za ronjenje u Egiptu, s desne strane pojavit će im se informacije o prijateljima koji su na Facebooku lajkali stranice vezane uz ronjenje ili Egipat, odnosno koji su objavili fotografije iz Egipta te će se njih moći kontaktirati direktno iz Binga.

Također, ovdje će se nalaziti i prijedlozi ostalih ljudi koji bi mogli pomoći u pronalaženju tražene informacije te lista posljednjih aktivnosti na društvenim mrežama vezana uz pojam pretraživanja.

Prilikom najave nove verzije Binga iz Microsofta su rekli da se web i način na koji pretražujemo internet promijenio tijekom posljednjih nekoliko godina te kako i tražilice moraju biti u skladu s tim promjenama i korisnicima ponuditi bolji način pretraživanja.

Hoćete li zbog ovih noviteta početi koristiti Bing ili će Google i dalje ostati glavna tražilica koju ćete koristiti za pretraživanje interneta?
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene