Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

iPhone 5 trebao bi imati ekran dijagonale oko 4 inča – njegovo predstavljanje očekujemo već 12. rujna, a u prodaji bi se mogao pojaviti 21. rujna


Tijekom sljedećeg mjeseca Apple bi napokon trebao predstaviti novi model svog pametnog telefona – toliko očekivani iPhone 5 koji bi trebao donijeti najveće promjene još od prvog modela iPhonea koji je predstavljen 2007. godine.

Pojavile se nove fotografije iPhonea 5!

Vezani članci Slika nije dostupna Počela je proizvodnja iPhonea 5! Slika nije dostupna Je li ovo iPhone 5?

Iako službenih informacija iz Applea nema, gotovo je sigurno da će iPhone 5 imati ekran veće dijagonale, a na stranici iPhone5parts.net objavili su videozapis u kojem uspoređuju dimenzije prednjeg dijela kućišta i ekrana iPhonea 4S i iPhonea 5 kojeg su dobili od 'pouzdanih izvora'.

Ovaj nam video potvrđuje većinu glasina koje smo do sada čitali oko novog modela iPhonea – ekran će biti veći (dijagonale oko četiri inča), imat će drugačiji omjer stranica (16:9), dok će prednje staklo biti za oko deset posto tanje u odnosu na aktualni 4S model, ali i dalje jednako otporno na ogrebotine.

Ostale promjene na prednjoj strani novog modela iPhonea, a o kojima smo već više puta čitali, uključuju malo manje dimenzije Home tipke te premještanje prednje kamere. Na dosadašnjim modelima kamera se nalazila pored slušalice, a na nadolazećem modelu ona će se nalaziti iznad te slušalice.

Počela je proizvodnja iPhonea 5!

Prema posljednjim glasinama, Apple bi iPhone 5 trebao predstaviti 12. rujna, a novi model u prodaji bi se trebao pojaviti već 21. rujna. S obzirom da Apple u prošlom kvartalu nakon dugo vremena nije ispunio očekivanja analitičara kada je u pitanju broj prodanih iPhonea, pretpostavlja se da velik broj ljubitelja Appleovog telefona trenutno ne želi kupiti model 4S, već čekaju dolazak novog modela s većim ekranom za kojeg se predviđa da bi mogao oboriti sve prodajne rekorde.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.