Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmanje 4 inča

Napokon iPhone s većim ekranom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Wall Street Journal i Reuters prenijeli su glasine prema kojima je Apple već naručio ekrane dijagonale najmanje 4 inča za novi iPhone

Apple će ove godine napokon predstaviti iPhone koji će imati ekran dijagonale najmanje 4 inčna, objavili su u Wall Street Journalu pozivajući se na 'neimenovane izvore' koji tvrde da je ova kompanija od azijskih proizvođača komponenata već naručila ekrane za novi iPhone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu! Slika nije dostupna Jeftina kopija punjača iPhone joj EKSPLODIRAO u ruci: Umalo izgubila vid!

Nakon WSJ-a, glasine o iPhoneu s većim ekranom objavili su i u Reutersu (ponovno se pozivajući na anonimne izvore) tako da je sve izglednije da su u Appleu ipak odustali od dosadašnjih 3,5 inčnih ekrana te su se odlučili za model s većim ekranom kako bi mogli uspješnije konkurirati mobilnim proizvođačima čiji modeli sada dolaze s ekranima dijagonale 4,7 ili 5,3 inča, a u WSJ-u kažu da je Apple ekrane za novi iPhone naručio od LG-ja, Sharpa i Japan Displayja.

Iako smo jedno vrijeme mogli pročitati kako će Tim Cook novi model telefona predstaviti već u lipnju na WWDC konferenciji, čini se da ćemo na iPhone 5 ipak morati pričekati jesen, tj. kraj rujna ili početak listopada, dok u lipnju možemo očekivati novu verziju operativnog sustava za iPhone i iPad (iOS6), a spominju se i novi modeli prijenosnih računala (MacBook Pro s retina ekranom).

Je li ovo novi iPhone?!

U Appleu vjeruju da bi iPhone s većim ekranom mogao dodatno povećati prodaju njihova telefona koji je ionako najprodavaniji model na tržištu – iako Samsung predvodi smartphone tržište, ova kompanija u ponudi ima više modela različitih dijagonala ekrana i različite cijene, dok se Apple nalazi na drugom mjestu sa samo jednim telefonom.

Također, predstavljanjem modela s većim ekranom, ova kompanija u svojoj ponudi i dalje može zadržati aktualne modele s 3,5 inčnim ekranima čija bi cijena onda pojeftinila (npr. iPhone 5 mogao bi koštati 200 dolara, iPhone 4S 100, a iPhone 4 prodavao bi se po 1 ili 49 dolara u SAD-u), čime bi ova kompanija mogla prodati još koji milijun telefona više.

Iako smo do sada čitali brojne glasine o iPhoneu s većim ekranom koji se nisu ostvarile, situacija na tržištu je takva da u Appleu više nemaju što čekati jer posljednji Samsungovi, HTC-ovi, Nokijini i telefoni drugih kompanija dolaze sa sve većim ekranima tako da je došlo vrijeme za najveću promjenu u izgledu iPhonea od njegova predstavljanja 2007. godine.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene