Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iPhone s 4,94 inčnim ekranom

Ovaj bi iPhone mogao konkurirati Galaxyju S4!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mreži su se pojavile informacije o iPhoneu s 4.94 inčnim ekranom koji bi na tržištu mogao direktno konkurirao nadolazećem Galaxyju S4 koji će imati ekran dijagonale 5 inča

Iako je Apple tek prošle godine predstavio iPhone s ekranom veće dijagonale (4 inča) u odnosu na prvi model predstavljen još 2007. godine, internetom već neko vrijeme kruže glasine kako ova kompanija priprema nekoliko novih modela iPhonea, od čega jedan s još većim ekranom. Do sada su se već pojavile neke slike na kojima je prikazano kako bi mogao izgledati novi model Appleovog telefona, a sada je poznati programer Marco Arment na svom blogu prikazao kako je on zamislio iPhone 6 te se čini da bi Appleov telefon zaista mogao izgledati slično njegovom konceptu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pojavile se nove slike i video Nema više tajni: Ovako izgleda novi iPhone! Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu!

Ovako bi mogao izgledati iPhone s 4,8 inčnim ekranom!

On kaže da, kako iPad mini na svom ekranu iPad rezolucije ima gustoću piksela poput one na iPhoneu 3GS, tako bi iPhone s velikim ekranom (neke glasine kažu da bi se taj model trebao zvati iPhone Math, a Arment spominje iPhone Plus) mogao imati rezoluciju iPhonea 5, ali gustoću piksela kakvu ima iPad retina rezolucije, dok bi uređaj dizajnerski bio jako sličan iPhoneu 5.

No, za razliku od većine prijašnjih glasina koje govore kako će veći iPhone imati ekran dijagonale 4,8 inča, on smatra da bi dijagonala ekrana tog telefona trebala biti još veća i da će iznositi 4,94 inča – slična dijagonala (pet inča) očekuje se i od Samsungova Galaxyja S4 pa će biti zanimljivo vidjeti kakva će biti potražnja i prodaja ovih telefona koji se proteklih par godina uvijek nalaze pri vrhu izbora za najbolji smartphone godine (2010. tu je titulu ponio iPhone 4, 2011. Galaxy S2, a uskoro ćemo saznati koji će biti najbolji model u 2012. – prema onome što smo do sada vidjeli, tu bi titulu ponovno mogao ponijeti Samsung i njegov Galaxy S3).

Ono što Arment posebno naglašava jest da Apple i developeri za 'njegov' iPhone (ekran rezolucije 640x1136 piksela uz gustoću piksela od 256ppi) neće trebati prilagođavati i mijenjati postojeće aplikacije te će se one moći koristiti kao i na starijim modelima.

Hoće li iPhone 6 ovako izgledati?

S njim se slažu blogeri sa stranice iMore na kojoj kažu da bi 'rastezanjem' ekrana iPhonea 5 na veću dijagonalu, rezolucija ostala ista kao i 'petici', uz solidnu gustoću piksela (kao i na retina iPadu) tako da bi na njemu mogli bez problema pokretati sve aplikacije kao i na starijim modelima Appleovih telefona, s tim što bi ikone bile veće, no rezolucija takvog ekrana bila bi puno manja od većine konkurentskih telefona s 5 inčnim ekranima od kojih neki već imaju Full HD rezoluciju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene