Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Signal na nebu

'Otkriće za Nobela': Imaju novi dokaz da je svemir nastao Velikim praskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici vjeruju da su otkrili signal na nebu koji je nastao za vrijeme superbrze ekspanzije svemira.

Znanstvenici su objavili kako imaju novi dokaz koji podupire teoriju da je svemir nastao Velikim praskom. Vjeruju kako su otkrili signal na nebu koji je nastao tijekom superbrze ekspanzije svemira koja se dogodila odmah nakon Velikog praska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fizičari ističu Sve je sigurnija tvrdnja da živimo u multisvemiru... Slika nije dostupna Djelo fizičara AUDIO Poslušajte zvuk svemira odmah nakon Velikog praska

Znanstvenici svoj rad planiraju pomno ispitati, ali već se govori kako je vrijedan Nobela. 'To je spektakularno', komentirao je profesor Marc Kamionkowski sa Sveučilišta Johns Hopkins.

Znate li što je z8_GND_5296 ?

'Vidio sam istraživanje, argumenti su uvjerljivi, a znanstvenici uključeni u istraživanje su među najpažljivijim ljudima koje znam', poručio je za BBC.

Ono što su znanstvenici zapravo otkrili su prvi gravitacijski valovi. Napredak je objavio američki tim koji radi na projktu poznatom pod imenom BICEP2. Do otkrića su došli pomoću teleskopa postavljenog na Južnom polu, a kroz koji su promatrali mali dio svemira.

FOTO Snimljen spektakularan sudar dviju galaksija

Govreći na konferenciji za medije na kojoj su objavljeni rezultati, profesor John Kovac rekao je kako 'to otvara prozor prema onome što vjeruju da je novi režim fizike - fizike o tome što se dogodilo u prvom nevjerojatno, malenom djeliću sekunde.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene