Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon veliki ekran

Oborit će SVE rekorde: Analitičari imaju velika očekivanja za iPhone 6! Evo što donosi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sljedeći model iPhonea trebao bi imati ekran dijagonale 4,8 inča, a takav bi model mogao privući korisnike koji do sada nisu htjeli kupiti iPhone prvenstveno zbog premalog ekrana

Iako je Apple posljednje modele svojih pametnih telefona predstavio pred manje od mjesec dana, internetom su već počele kružiti glasine oko novog modela iPhonea kojeg bi ova kompanija trebala predstaviti u rujnu sljedeće godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još malo! Investitori uzbuđeni: Sprema se nešto VELIKO! Slika nije dostupna Borba Applea i Samsunga Najprodavaniji telefon na svijetu je…

Prema analitičaru Peteru Miseku koji već godinama prati Apple, investitori ove kompanije imaju velikih razloga za optimizam te Misek ulagačima savjetuje kupovanje Appleovih dionica za koje je povećao predviđanja s 450 na 600 dolara.

'Najbolji pametni telefon na svijetu': Novinari objavili recenzije novih iPhonea

Razlozi za ova optimistična predviđanja leže u većim maržama ove kompanije (navodno su proizvođači komponenata postali popustljiviji prema Appleu kada su cijene u pitanju) i u sljedećem modelu Appleovog telefona – iPhoneu 6.

Na stranici BGR kažu kako više od polovice pametnih telefona danas imaju ekrane veće od 4 inča, koliko iznosi dijagonala ekrana Appleovih modela iPhone 5C i iPhone 5S tako da Apple s trenutnim modelima svojih iPhonea ne može konkurirati takvim velikim modelima poput Samsungovog Galaxyja S4, Sonyjevih Xperija Z i Z1, HTC-a One, Moto X-a i drugih.

Za mnoge je korisnike upravo premala veličina ekrana jedan od najvećih razloga zbog kojeg su se odlučili kupiti neki od Androida umjesto iPhonea te bi dio njih sigurno zamijenio svoje Androide s većim iPhoneom, a vjerojatno bi i aktualni vlasnici iPhonea htjeli nadograditi svoje telefone s većim modelom tako da bi iPhone 6 mogao privući najveći interes do sada i oboriti sve prodajne rekordne na smartphone tržištu.

Ovo nisu prve glasine o iPhoneu s ovako velikim ekranom te su ranije informacije govorile kako Apple testira nekoliko modela svojih telefona s većim ekranima, ali najviše se spominje upravo model s ekranom dijagonale 4,8 inča. Misek očekuje da će, kako Apple bude dalje razvijao ovaj model i kako se budu pojavljivale nove glasine oko iPhonea 6, rasti i entuzijazam investitora, što bi se trebalo dodatno odraziti na cijenu dionice ove kompanije.

Fanatici tehnologije: Ostavili bi djevojke zbog novog iPhonea

Apple ima razloga za optimizam i s prodajom iPhonea 5S koji je, iako je u rujnu na tržištu SAD-a bio u prodaji samo desetak dana, najprodavaniji telefon u prošlom mjesecu na tom tržištu te je nadmašio prodaju Samsungovog Galaxyja S4, ali čini se da model 5C nije toliko popularan kako se ranije očekivali. Naime, Misek kaže kako zbog slabije prodaje Apple smanjuje narudžbe ovog telefona tako da u budućnosti možemo očekivati da ova kompanija smanji njegovu cijenu za 50 ili čak 100 dolara. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene