Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pohvale za nove telefone

'Najbolji pametni telefon na svijetu': Novinari objavili recenzije novih iPhonea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinari većinom hvale napredan hardver i mogućnosti iPhonea 5S, a neki vjeruju da bi iPhone 5C mogao postati najprodavaniji iPhone u povijesti

Službena prodaja novih modela iPhonea na odabranim svjetskim tržištima počinje za dva dana, no najpoznatiji tehnološki novinari već su imali prilike testirati iPhone 5S i iPhone 5C te su njihove recenzije danas objavljene na brojnim internetskim portalima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potražnja manja od očekivanja Jeftiniji, ali i dalje PRESKUP: Apple smanjuje narudžbe iPhonea 5C Slika nije dostupna Počela prodaja novih iPhonea U redu za novi iPhone stajao i – Batman!

Gotovo svi se slažu da je iPhone 5S fantastičan telefon koji ima odličan hardver i novitete poput senzora otisaka prstiju, novog 64-bitnog procesora i puno bolje kamere, a na All Things Digitalu prenijeli su zapažanja dijela tih novinara.

Pogledajte opcije iPhonea 5S i iPhonea 5C

'Nakon tjedan dana testiranja mogu ga preporučiti svakome tko traži premium model pametnog telefona', napisao je za iPhone 5S Walt Mosberg s Wall Street Journala i dodao da će za dosadašnje korisnike iPhonea koji imaju starije modele prelazak na iPhone 5S biti veliki korak naprijed.

Ed Baig iz USA Todayja ima još više hvale za novi model iPhonea te kaže da je najbolji pametni telefon na tržištu sada postao još bolji, a s njim se slaže i Darrell Etherington iz TechCrunchea koji smatra da 'Apple još jednom ima pravo na titulu najboljeg pametnog telefona'. Dodaje da, iako je hardverski sličan svom prethodniku, iPhone 5S donosi dramatična poboljšanja poput puno bolje kamere i senzora za otiske prstiju te su općenito novinari pohvalili ovu jednostavnu opciju otključavanja telefona postavljanjem prsta na Home tipku.

Za novi 64-bitni A7 procesor novinari kažu kako korisnici možda na početku neće primijetiti za što je sve sposoban njihov novi telefon, no uskoro možemo očekivati brojne napredne aplikacije u kojima će developeri iskoristiti svu snagu ovog procesora.

Za Myriam Joire s Engadgeta, 5S je najbolji iPhone ikada napravljen te je Apple dobar proizvod učinio još boljim, a ovaj uređaj donosi novitete koji će biti zanimljivi geekovima (64-bitni procesor, Touch ID senzor), ali i prosječnim korisnicima (osvježeni operativni sustav). 'Ako volite iOS operativni sustav, iPhone 5S neće vas razočarati', zaključili su u svojoj recenziji na stranici AnandTech na kojoj kažu da, iako je ovaj model iPhonea samo evolucija u odnosu na raniju verziju Appleovog telefona, on u isto vrijeme predstavlja i jedan veliki korak naprijed.

Rich Jaroslovsky s Bloomberga jedan je od rijetkih koje novi iPhone nije oduševio te on napominje kako nema ništa loše s novim telefonima, ali nema niti ništa toliko uzbuđujuće, dok na Cnetu kažu kako bi bilo bolje da ovakav telefon ima još veći ekran.

'Šareni marketinški trik': Jeftiniji iPhone uopće nije jeftin!

Što se modela 5C tiče, na stranici All Things D kažu kako donosi poboljšanja u odnosu na model 5, ali je riječ o evoluciji, ne revoluciji – s tim se slaže i Myriam Joire koja naglašava da model 5C donosi većinu poznatih opcija iz petice uz neka poboljšanja poput bolje prednje kamere te smatra da je s iPhoneom 5C Apple ostvario 'jedinstvenu sinergiju hardvera i softvera'.

'Ovo je još jedan mali korak naprijed prema još pristupačnijem iPhoneu' te ovaj uređaj ima većinu opcija koje ljudima trebaju i koje koriste, kažu na Cnetu, a Darrell Etherington s TechCrunchea napominje da iPhone 5C nije jeftin telefon kada je u pitanju cijena, ali nije niti jeftin kada je u pitanju kvaliteta i iskustvo hardvera.

Anand Lal Shimpi ovaj model nazivam savršenom zamjenom za iPhone 5, dok na Pocket Lintu vjeruju da bi iPhone 5C mogao postati najprodavaniji Appleov telefon u povijesti.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene