Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pametne tenisice

Nova ludost iz Googlea: Tenisice koje pričaju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google eksperimentira s pametnim tenisicama koje će moći razgovarati s korisnicima i objavljivati poruke na Googleovoj društvenoj mreži

Čini se da bi u budućnosti Googleove proizvode mogli nositi na glavi, u džepu i na nogama, a zahvaljujući Googleovim tehnologijama koje testiraju u automobilima, nećemo morati niti voziti auto, već će i to umjesto nas raditi ova kompanija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUDSKA TRAKAVICA Vlasnik kluba u Zadru mora kupiti naočale jednom gostu, a za sve je odgovorna konobarica PR Gracia naočale Naočale filmske dive - Apsolutni MUST HAVE model ovog ljeta

Naime, osim vlastitih telefona, naočala i automobila bez vozača, Google trenutno radi na još jednom proizvodu – pametnim tenisicama koje govore i koje mogu objavljivati statuse na internetu, odnosno Googleovoj društvenoj mreži.

Googleove naočale: 'Ovo je budućnost, nije pitanje hoćemo li nego kada ćemo ih nositi!'

Google je prototip ovih tenisica predstavio na SXSW konferenciji te na Washington Postu kažu kako s njima ova kompanija želi shvatiti 'kako povezati tehnološke inovacije s marketingom i oglašavanjem', odnosno kako iskoristiti 'povezane objekte' poput tenisica, naočala i drugih stvari za bolje povezivanje brandova s korisnicima.

Novinarka WP-a isprobala je Googleove tenisice koje su je 'ohrabrivale' na brže trčanje, a na videozapisu kojeg je Google objavio na YouTubeu prikazano je i kako se ove tenisice putem Bluetootha mogu povezati s telefonima i računalima te, osim poticanja samog korisnika na trčanje (npr. kada sjedi one mu govore kako je to dosadno), ove bi tenisice mogle objavljivati poruke na Googleu+.

Jedna od potencijalnih mogućnosti tenisica jest i da obavijeste korisnika koliko je kilometara pretrčao ili, ako se probudi prekasno za trčanje, tenisice bi ga upozorile koliko je mogao pretrčati za vrijeme spavanja. Što se ugrađenih tehnologija tiče, Googleove tenisice imaju akcelerometar, žiroskop i zvučnik putem kojeg 'komuniciraju' s korisnikom.

Stigla budućnost: Biste li sjeli u ovaj auto?

Ipak, Aman Govil iz Googlea kažu da ove tenisice još nisu blizu konačnog proizvoda te je više riječ o eksperimentu s kojim žele istražiti mogućnosti i novitete s kojima mogu unijeti inovacije u neke već postojeće proizvode.

Trenutne mogućnosti ovih tenisica poput 'vikanja' na svoje vlasnike da trče brže ili objavljivanja statusa na Googleu+ ne čine se kao opcije/inovacije koje će privući korisnike, no Googleovci će sigurno istraživati nove mogućnosti i načine na koji bi mogli iskoristiti ove tenisice tako da bi u budućnosti mogli biti opremljeni Googleovim proizvodima od glave (naočale) do pete (tenisice).  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene