Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka suda u Japanu

Nastavak 'patentnih ratova': 'Samsung nije prekršio Appleove patente!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je sud u SAD-u presudio u korist Applea, japanski sud donio je odluku da Samsung nije prekršio Appleove patente za sinkronizaciju sadržaja

Apple i Samsung vode bitke oko kršenja patenata na više svjetskih tržišta, a najviše medijske pažnje privukle su tužbe iz SAD-a gdje je Samsung proglašen krivim za kršenje Appelovih patenata te će morati platiti više od milijardu dolara odštete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Samsung uzvraća udarac Zabrana prodaje iPhonea 5 u Europi? Slika nije dostupna Google optužio Microsoft i Apple da žele uništiti Android Patentni rat se nastavlja – poskupljuju Androidi?

Moraju platiti Appleu preko milijardu dolara odštete zbog kopiranja!

Samo tjedan dana nakon odluke američkog suda, svoju odluku o kršenju Appleovih patenata donio i sud u Japanu gdje je Apple također podigao tužbu protiv Samsunga te je sudac zaključio da Samsung nije kriv. Apple na japanskom sudu nije podigao tužbu protiv Samsunga zbog kršenja istih patenata kao i u SAD-u gdje je Samsung proglašen krivim zbog kopiranja dizajna i kršenja softverskih patenta, već se tužba odnosila na patent vezan uz prijenos i sinkronizaciju glazbe i videozapisa između uređaja.

Apple je tužbu podigao još prošle godine te su iz te kompanije, tvrdeći da je Samsung u Galaxy S, Galaxy Tab i Galaxy S II uređajima prekršio njihove patente, tražili odštetu od sto milijuna yena. Presuda japanskog suda napokon je dobra vijest za Samsung koji je, osim što mora platiti više od milijardu dolara kazne u SAD-u, dobio i zabranu prodaje nekih svojih modela smartphonea koji su prekršili patente na tom tržištu.

Osim u Japanu i SAD-u, nedavno je i sud u Južnoj Koreji donio odluku na suđenju oko kršenja patenata između ovih kompanija te su obje kompanije proglašene krivima za kršenje patenta, a sud je zabranio prodaju nekih modela njihovih pametnih telefona u toj zemlji, uključujući iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 i 2, dok je Samsungu zabranjena prodaja dvanaest modela, uključujući i Galaxy S, Galaxy S II i Galaxy Tab.

Urnebesno: Zvjezdane staze i Samsung imaju istog neprijatelja!

S obzirom na dosadašnje iskustvo, vjerojatno je da u budućnosti možemo očekivati nove tužbe zbog kršenja patenata te bi Apple, ohrabren pobjedom na sudu u SAD-u, u budućnosti i na drugim tržištima mogao podići nove tužbe protiv Samsunga i drugih kompanija koje na svojim telefonima koriste Android.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene