Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samsung uzvraća udarac

Zabrana prodaje iPhonea 5 u Europi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung će na sudu pokušati ishoditi zabranu prodaje novog modela Appleovog telefona u Europi i Južnoj Koreji

 Već mjesecima čitamo o novom iPhoneu kojeg priprema Apple i kojeg bi, prema posljednjim informacijama, trebali predstaviti početkom listopada, dok ga na tržištu očekujemo sredinom sljedećeg mjeseca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavlja se 'rat patenata' Samsung zahtijeva: Zabranite prodaju iPhonea 4S! Slika nije dostupna Google optužio Microsoft i Apple da žele uništiti Android Patentni rat se nastavlja – poskupljuju Androidi?

Prema svim dosadašnjim analizama, potražnja za ovim uređajem trebala bi biti iznimno velika, a brojni medijski natpisi, nagađanja i glasine oko toga što bi iPhone 5 trebao imati, dodatno su povećali 'hype' oko novog modela Appleova telefona.

No, veliko iščekivanje moglo bi se pretvoriti u još veće razočaranje za ljubitelje Applea u Južnoj Koreji i Europi. Naime, prema informacijama iz nekih izvora (među inim Reutersa i Korea Timesa), odmah nakon dolaska iPhonea 5 Samsung namjerava poduzeti 'pravne akcije' protiv Applea i tražiti zabranu prodaje ovog telefona na južnokorejskom i europskom tržištu, navodno zbog kršenja patenata vezanih iz Samsungove bežične tehnologije.

Kao što je dobro poznato, tzv. 'rat patenata' u posljednje je vrijeme eskalirao te se velik broj kompanija međusobno tuži, ali u tome ipak prednjači Apple koji je do sada i izborio nekoliko 'pobjeda' na sudovima.

Tako su uspjeli ishoditi zabranu prodaje Galaxy Taba 10.1 u Njemačkoj i u Australiji, model Galaxy Tab 7.7 Samsung je morao povući s berlinskog IFA sajma, a i sud u Nizozemskoj donio je odluku u korist Appleove tužbe zbog navodnog kršenja patenata u nekim Galaxy telefonima.

Također, Apple je tužbe podigao i na sudovima u SAD-u i Japanu te se prva saslušanja u tim zemljama tek očekuju.

Usprkos tome, zanimljivo je da ove dvije kompanije surađuju pa je Samsung jedan od proizvođača komponenata za Appleove telefone te mu je najveći klijent upravo – Apple.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene