Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pod kontrolom roditelja

Google uskoro uvodi internetske račune za djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tehnološki div Google uskoro planira uvesti internetske račune za djecu kako bi svoje usluge mogao ponuditi osobama mlađim od trinaest godina starosti, prenose u utorak mediji.

Prema pisanju The Wall Street Journala, novi bi sustav omogućio djeci pristup svim Googleovim servisima kroz račune koje bi postavljali i kontrolirali njihovi roditelji.

Pročitajte i ovo Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Nečuveni vandalizam FOTO Policija otkrila tko je uništio groblje u Slavoniji: Rezultat istrage je za neke šokantan, za neke i tužan Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

Jedna od zamisli je uvođenje verzije YouTubea za djecu, piše taj list, pozivajući se na dobro informirani izvor. Iz Googlea zasad nisu bili dostupni za komentar.

FOTO Ovdje provjerite jeste li praćeni

Strogi američki zakoni o online zaštiti djece sprječavaju internet tvrtke poput Facebooka i Googlea u nuđenju svojih usluga djeci mlađoj od 13 godina starosti.

Zakon zahtijeva roditeljsko dopuštenje za svako prikupljanje osobnih podataka djeteta, te strogo ograničava način korištenja i pohranjivanja tako prikupljenih informacija.

Međutim, velik broj djece zakon vrlo jednostavno zaobilazi otvaranjem računa u kojima navode lažnu dob. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene