Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tehnološki div Google uskoro planira uvesti internetske račune za djecu kako bi svoje usluge mogao ponuditi osobama mlađim od trinaest godina starosti, prenose u utorak mediji.


Prema pisanju The Wall Street Journala, novi bi sustav omogućio djeci pristup svim Googleovim servisima kroz račune koje bi postavljali i kontrolirali njihovi roditelji.

Vezani članci Danski šumski vrtići - 2 U najsretnijoj zemlji na svijetu djeca u vrtiće idu u šumu: ''Odgoj treba biti ležeran i bez straha, pogledajte djecu, sretna su“ Učenici u školi (Foto: Josip Regovic/PIXSELL) Roditelji školaraca na mukama: ''Sva je odgovornost prebačena na nas''

Jedna od zamisli je uvođenje verzije YouTubea za djecu, piše taj list, pozivajući se na dobro informirani izvor. Iz Googlea zasad nisu bili dostupni za komentar.

FOTO Ovdje provjerite jeste li praćeni

Strogi američki zakoni o online zaštiti djece sprječavaju internet tvrtke poput Facebooka i Googlea u nuđenju svojih usluga djeci mlađoj od 13 godina starosti.

Zakon zahtijeva roditeljsko dopuštenje za svako prikupljanje osobnih podataka djeteta, te strogo ograničava način korištenja i pohranjivanja tako prikupljenih informacija.

Međutim, velik broj djece zakon vrlo jednostavno zaobilazi otvaranjem računa u kojima navode lažnu dob. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook