Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najvažniji poslije Jobsa

Budućnost Applea u rukama je ovog čovjeka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jonathan Ive zaslužan je za dizajn iPodova, iPhonea, iPada i Macova, a u budućnosti će biti zadužen za 'izgled i osjećaj' Appleovog softvera

Ako IT stručnjake pitate koja je osoba, osim Stevea Jobsa, najzaslužnija za meteorski uspon Applea u posljednjih desetak godina, vjerojatno nitko neće spomenuti ime aktualnog izvršnog direktora Tima Cooka, već će većina (možda i svi) reći da je to – Jonathan Ive.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi izgled iOS-a Apple priprema najveće promjene u operativnom sustavu za iPhone i iPad! Slika nije dostupna Nedostaje strogi Jobs Appleov problem: Tim Cook je ljubazan i predobar!

Ive je glavni dizajner kompanije i upravo njegova ruka stoji iza proizvoda poput dosadašnjih modela iPodova, iPhonea, iPada i Mac računala, a u budućnosti njegova će uloga biti još veća te je, nakon najave odlaska Scotta Forstalla iz kompanije, on preuzeo ulogu glavnog dizajnera i za softver.

Znate li zašto ljudi toliko vole Appleove proizvode?

Ovim potezom Jony Ive postao je najvažniji direktor u Appleu i, kako su to napomenuli na Business Insideru, novi Steve Jobs i osoba koja je zadužena za sve buduće proizvode ove kompanije. U nedavnom intervjuu za Bloomberg Business Week, izvršni direktor Applea Tim Cook rekao je kako je Ive najbolji dizajner na svijetu koji je godinama dizajnirao najbolje Appleove proizvode, a sada će biti zadužen i za 'izgled i osjećaj Appleovog softvera'.

Cook je rekao kako će nedavne upravljačke promjene u kompaniji i odlazak Forstalla utjecati na dva faktora u Appleu – kolaboraciju i konzistentnost. Kako su brojni mediji ranije prenijeli, Forstall nije bio previše omiljen u kompaniji zbog teškog karaktera, a navodno je preuzimao zasluge za posao koji su napravili drugi zaposlenici u Appleu.

Velike promjene u Appleu: Odlazi krivac za debakl s kartama u iOS-u!

Gene Munster, tržišni analitičar koji godinama prati ovu kompaniju rekao je da je Apple prvenstveno hardverska kompanija te je upravo hardver ono što ovu kompaniju izdvaja od konkurencije tako da, ako je Cook već morao birati između Forstalla i Ivea, jasno je da se morao odlučiti za šefa hardvera Ivea koji bi u budućnosti trebao dodatno unaprijediti softver na iPhoneu i iPadu koji u posljednjih pet godina nije doživio neke revolucionarne promjene.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene