Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi Scott Forstall

Velike promjene u Appleu: Odlazi krivac za debakl s kartama u iOS-u!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Scott Forstall navodno se nije htio ispričati za debakl s Appleovim kartama u iPhoneu i iPadu i sada mora napustiti kompaniju

Iz Applea su objavili velike promjene u upravljačkoj strukturi – kompaniju će napustiti Scott Forstall, koji je zadužen za operativni sustav iOS i jedan je od glavnih krivaca za debakl s kartama u novoj verziji iOS-a te predsjednik odjela za prodaju John Browett.

Pročitajte i ovo Plastična ambalaža: Ilustracija - 7 OD PROLJEĆA Plaćat ćemo lagane plastične vrećice, a uvodi se i povratna naknada za dvije kategorije Josip Mataija - 2 novi zakon Šef prometnih policajaca ima poruku za vozače romobila: "U početku se ne moraju bojati..."

Također, dodatne odgovornosti dobit će Jony Ive, Bob Mansfield, Eddy Cue i Craig Federighi, a na The Vergeu kažu da bi jedan od najpoznatijih Appleovaca poslije Jobsa – glavni dizajner Jony Ive sada mogao značajnije utjecati i na dizajn korisničkog sučelja u Appleovom mobilnom operativnom sustavu.

Iako konkretni razlozi odlaska Forstall nisu navedeni – u Appleu navode povećanje kolaboracije između svojih divizija (hardver, softver i servisi), gotovo je sigurno da se razlog nalazi u velikom debaklu s kartama u iOS-u. Nakon velikih kritika prema Appleu zbog loše kvalitete karata čak se i Appleov CEO Tim Cook ispričao korisnicima, no kako prenose neki mediji, Forstall je odbio potpisati pismo isprike te je cijelo vrijeme tvrdio da je problem s kartama prenapuhan.

Kakve pogreške: Ovo je svijet po Appleu!

Također, izvori The Vergea kažu da Forstall zbog svog karaktera nije bio previše popularan u Appleu te da se nije slagao sa Johnatanom Iveom. Forstall radi u Appleu još od 1997. godine, a na BBC-u kažu da je on jedan od 'originalnih arhitekata Mac OS X-a', Appleovog operativnog sustava za Mac računala. Kompaniju neće napustiti odmah, već tijekom sljedeće godine, no njegova će uloga do tada biti uvelike smanjena te će raditi kao Cookov savjetnik.

Odlazak Browetta koji se nedavno pridružio Appleu neki vide kao Cookovo dokazivanje autoriteta – Ben Wood, analitičar iz CSS Insigihta novinarima BBC-a rekao je kako je upravo Cook doveo Browetta u Apple, no s obzirom da je bio nezadovoljan nekim njegovim potezima brzo ga se odlučio riješiti, demonstrirajući svoj autoritet vodećeg čovjeka kompanije

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene