Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro stiže iPhone 5S!

Apple će novi iPhone predstaviti već u lipnju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konkurencija na smartphone tržištu sve je jača pa se čini da će ekipa iz Applea požuriti s predstavljanjem novog modela iPhonea

Nakon što je Apple posljednja dva modela iPhonea predstavio na jesen, čini se da se ova kompanija vraća 'starim navikama' te da novi model svog telefona planira predstaviti već u lipnju ove godine. Na Huffington Postu kažu da na lipanjsko predstavljanje iPhonea upućuje sve veći broj glasina, a posljednje takve informacije dolaze od kineskih izvora koji su povezani s Foxconnom, kompanijom koja proizvodi komponente za iPhone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dream team Ovo bi mogao biti najbolji gadget ikad Slika nije dostupna Stižu iPhone 6 i iWatch Kakvu senzaciju Apple priprema u utorak?

Apple priprema odgovor Galaxyju S4!

Te informacije kažu da bi Apple iPhone 5S trebao predstaviti na konferenciji koju će održati u lipnju, dok bi se ovaj telefon u prodaji na desetak svjetskih tržišta trebao pojaviti već u srpnju ove godine.

Na ranije predstavljanje novog iPhonea upućuju i drugi izvori poput stranice Digitimes i analitičara Genea Munstera – iako iz Applea nikada ne komentiraju buduće proizvode prije njihova predstavljanja pa tako nemamo nikakvih službenih informacija o novom iPhoneu, nakon smrti Stevea Jobsa čini se da je nestala ona tajnovitost koja je godinama krasila Apple jer smo sve informacije o iPhoneu 5 i iPadu mini, zahvaljujući brojnim glasinama, znali puno prije njihovog službenog predstavljanja.

S obzirom na sve jaču konkurenciju na mobilnom tržištu, kao i skorašnji početak prodaje Samsungova Galaxyja S4, sigurno je da i ekipa u Appleu želi što prije predstaviti svoj smartphone s kojim će konkurirati najboljim modelima predstavljenim ove godine poput novog Galaxyja, Sonyjeve Xperije S i HTC-ova smartphonea One. iPhone 5S najvjerojatnije će imati ekran iste dijagonale kao i aktualni iPhone 5, a možemo očekivati hardverska poboljšanja poput jačeg procesora i bolje kamere, novu verziju iOS operativnog sustava i opcije poput NFC-a.

Iz Applea poručuju: iPhone je bolji od telefona koji rade na Androidu!

Osim ovog modela smartphonea, Apple za ovu godinu navodno priprema i jeftiniji iPhone koji će prvenstveno biti namijenjen zemljama u razvoju i s kojim će konkurirati jeftinijim Androidima i na taj način povećati svoj udio na tržištu.

Tijekom ove godine još očekujemo i da ova kompanija predstavi nove modele iPada – iPad 5 te iPad mini s retina ekranom, a sve je više glasina kako Apple priprema i pametni sat iWatch (na kojem već neko vrijeme radi više od sto inženjera i dizajnera) te televizor koji bi trebao imati UltraHD rezoluciju.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene