Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stižu dva iPhonea

Apple priprema odgovor Galaxyju S4!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon predstavljanja novog Galaxyja porasla je cijena dionica Applea, a ova kompanija priprema dva nova modela iPhonea s kojima će konkurirati Samsungu

Proteklih nekoliko godina najpopularniji i najprodavaniji pametni telefoni na mobilnom tržištu bili su Appleov iPhone i Samsungovi modeli iz Galaxy S serije. Ove će godine konkurencija biti puno jača te su kompanije poput Sonyja i HTC-a već predstavile telefone (Xperia Z i model One) koji bi mogli uzeti tituli najboljeg telefona u 2013. godini, ali veliki broj ljubitelja mobilnih telefona u ovoj godini ipak najviše iščekuje predstavljanje Galaxyja S4 i novog iPhonea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cijene dionica i dalje padaju Investitori zabrinuti: Apple u problemima zbog novih modela iPhonea Slika nije dostupna Jeftiniji iPhone bit će veliki hit! NOVE FOTOGRAFIJE iPhonea: Apple će RUŠITI sve rekorde?

Samsung je novi Galaxy predstavio prošlog tjedna te, iako je riječ o vrhunskom modelu s naprednim hardverom i softverom, on nije donio neku revoluciju na mobilno tržište, a zanimljivo je da je dan nakon njegovo predstavljanja porasla cijena dionica Applea.

Iz Applea poručuju: iPhone je bolji od telefona koji rade na Androidu!

Analitičar Peter Misek rekao je novinarima Huffington Posta kako je i nakon predstavljanja ovog Samsungovog telefona njegova jedina prednost u odnosu na Applea ista kao i kod prethodnih modela, a to je ekran veće dijagonale, dok nove opcije iz Galaxyja S4 ne predstavljaju neku veliku prednost u odnosu na iPhone. Nakon što smo s nestrpljenjem iščekivali novi Galaxy i pratili brojne glasine vezane uz ovaj telefon, pažnja analitičara i novinara sada će se ponovno usmjeriti prema Appleu i novom modelu iPhonea kojeg će ova kompanija predstaviti tijekom ove godine.

Posljednje glasine kažu da će Tim Cook predstaviti dva modela iPhonea – nadogradnju posljednjeg modela i jedan jeftiniji iPhone te da će oba modela imati ekran dijagonale četiri inča. Najveći novitet kojeg bi iPhone 5S trebao donijeti bit će senzor za čitanje otisaka prstiju i podršku za NFC, čime bi se povećala sigurnost samog telefona, a Apple bi na ovaj način ušao na tržište mobilnog plaćanja.

Naime, NFC tehnologija ponajviše se koristi za mobilno plaćanje, a s obzirom na čitač otisaka prstiju koji se spominje, plaćanje putem iPhonea trebalo bi biti jako sigurno jer korisnici za obavljanje transakcija neće koristiti lozinke koje će hakeri moći probiti, već će vlasnici telefona morati prisloniti svoj prst na iPhone kako bi se odobrila transakcija.

Također, putem NFC-a korisnici će moći jednostavno prebacivati podatke s jednog telefona na drugi jednostavnim dodirivanjem uređaja (ta opcija već postoji na Galaxy modelima), a na ovaj bi način mogli i otključavati svoje iPhone.

Ovo su tri najbolja pametna telefona predstavljena u 2013. godini!

Ove bi opcije trebao imati samo iPhone 5S, a ne i jeftiniji iPhone za kojeg se očekuje da će imati kućište napravljeno od plastike – umjesto samo crne i bijele boje, korisnici će moći odabrati do šest boja kućišta te će ovaj telefon ponajviše biti namijenjen tržištima u razvoju na kojima bi trebao konkurirati brojnim jeftinim Androidima.

Službenih informacija o ovim telefonima iz Applea nema, a očekuje se da će ih ova kompanija predstaviti najranije u lipnju tako da tijekom sljedećih mjeseci možemo očekivati brojne nove glasine o novim modelima iPhonea.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene