Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rejting ruskog predsjednika Vladimira Putina u javnosti dosegnuo je rekordnu razinu od gotovo 90 posto, u prvom redu zbog njegove odluke da pokrene zračne udare protiv islamističkih militanata u Siriji, priopćio je u četvrtak ruski državni centar za istraživanje javnog mišljenja VTsIOM.


VTsIOM je objavio da je rejting Vladimira Putina dostigao 89,9 posto u listopadu, dok je u lipnju bio 89,1 posto. Za usporedbu, u siječnju 2012. rejting mu je bio na 58,8 posto.

Vezani članci Slika nije dostupna PUTIN U SIRIJU ŠALJE NAJVEĆU ZVIJER Džihadisti, stiže Admiral Kuznjecov Slika nije dostupna Povlačenje Rusa iz Sirije: Putinov stvarni razlog će vas iznenaditi

"Takva visoka razina odobravanja rada ruskog predsjednika je u prvom redu povezana s događajima u Siriji, s ruskim zračnim udarima na položaje terorista u toj zemlji", navodi VTsIOM.

DOSAD SU SE SAMO 'ŠALILI'? Kremlj najavio do 300 zračnih udara dnevno na džihadiste

Prije zračnih udara ankete su pokazale da su Rusi jako oprezni zbog rizika intervencije Kremlja na Bliskom istoku. Međutim, ispitivanje javnog mišljenja provedeno ranije ovoga mjeseca pokazalo je da 72 posto ispitanih ima pozitivno mišljenje o ruskim zračnim udarima.

Putin, čiji treći predsjednički mandat traje do 2018. godine, uživa potporu veću od 80 posto više od godinu i pol, navodi VTsIOM.

Centar za ispitivanje javnog mišljenja Levada, koji nije povezan s Kremljom, također navodi da Putin uživa visoki rejting u javnosti priopćivši da je u kolovozu zabilježena potpora od 83 posto. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook