Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sunčev superplamen

UPOZORENJE Prijeti nam 'nuklearna bomba' jačine milijardu megatona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Energija nastala sunčevim eksplozijama mogla bi se usporediti sa bombom jačine milijardu megatona što bi moglo uzrokovati prekid svih telekomunikacijskih veza kao i energetskih sustava na Zemlji.

Sunce bi moglo zaprijetiti ogromnim plamenom vatre prilikom čega će se osloboditi velika količina energije koja bi mogla uništiti velik broj energetskih sustava na Zemlji o kojima ovisimo, upozoravaju znanastvenici, piše The Independent.

Pročitajte i ovo Požar u Čileu Uveden policijski sat VIDEO Vatrena stihija u Čileu ubila 64 osobe, predsjednik ima loše vijesti: "Ta će brojka sigurno rasti i to značajno" Super Mjesec (Foto: AFP) U nedjelju Prvi i jedni put u 2017.: Stiže nam jedan od najfotogeničnijih prizora na nebu

Ogroman bljesak energije sa snagom jednakom nuklearnoj bombi od milijardu megatona mogao bi uzrokovati prekid svih telekomunikacijskih veza kao i energetskih sustava na Zemlji.

Veliko otkriće - astronomi snimili kako crna rupa guta zvijezdu i 'ispljune ju'

Nakon istraživanja kretanja energetskih valova zvijezde koja izuzetno nalikuje našem Suncu, znanstvenici su otkrili da bi, ukoliko dođe do takvog scenarija, sunčeve baklje mogle uzrokovati nepredvidive štete na Zemlji.

'Ukoliko dođe do toga da naše Sunce proizvede ovakav superplamen biti će to velika prijetnja svim oblicima života na Zemlji. Naš GPS, kao i radisko-komunikacijski sustav mogli bi biti ozbiljno ugroženi. Prijeti nam potpuno gašenje sustava', rekla je vodeća znanstvenica ove studije, Chloe Pugh sa Sveučilišta u Warwicku.

'Prema dosadašnjim aktivnostima Sunca, mogućnosti za takav scenarij su iznimno male', dodala je Pugn.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene