Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postalo neizdrživo

VIDEO: Zima toliko jaka, da paničare i u Sibiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već peti dan za redom, ledeni zimski okovi, za inače u ovo doba ekstremno hladni Sibir, postali su nesnosni, s prosječnim dnevnim temperaturama i do -40 stupnjeva Celzija!

Još od subote, otkako je temperaturni prosjek pao za dodatnih 10 stupnjeva u Zapadnom Sibiru, tamošnje stanovništvo muku muči s neizdrživim hladnoćama. Samo u gradu Omsku, dnevne temperature su već peti dan zaredom debelo ispod -30 stupnjeva Celzija, što je ispod svakog prosjeka za tu regiju, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

>> VIDEO: SAD-u prijeti nova snježna oluja

'Od 6. veljače prati nas abnormalna hladnoća, bez snježnih oborina u regiji. Prosječna dnevna temperatura je u prosjeku za čak 10 stupnjeva Celzija niža od uobičajene', ističe Svetlana Kuritsina, šefica meteorološke stanice u Omsku. Povećana uporaba drva i ugljena za ogrjev, podigla je, kako broj požara, tako i smrtnih slučajeva. Samo ovog mjeseca, 12 osoba je poginulo u kućanskim požarima, izvijestile su hitne službe regije.

SAD: Snježna oluja izazvala kolaps u regiji srednjeg Atlantika

Snježna mećava u srijedu je izazvala pravi kolaps u američkoj regiji srednjeg Atlantika, dovodeći do zatvaranja zračnih luka, prekida željezničkog i cestovnog prometa, a u Washingtonu je obustavljen i rad zimske službe te ekipa koji popravljaju kvarove na elektro-mreži. U zračnoj luci Ronald Reagan u Washingtonu palo je oko 25 cm novoga snijega, a u zapadnom Marylandu i do 40 cm, na 60 do 90 cm postojećeg snježnog pokrivača, od oluje tijekom prošloga vikenda. Svi letovi su otkazani na tri zračne luke na području Washingtona i Baltimorea.

Snijeg nošen vjetrom do 75 km/h onemogućio je hitnim ekipama popravke elektro-mreže, a gradske vlasti u Washingtonu povukle su kamione-ralice s cesta, do prolaska mećave. Vlasti u Baltimoreu, najvećoj američkoj luci 50 km sjeverno od Washingtona, zabranile su promet privatnim vozilima u gradu, a bez struje je ostalo više od 10.000 kućanstava. U Pennsylvaniji je guverner zatvorio za sav promet velike dijelove autocesta, uključujući i one na prilazima Philadelphiji. U Washingtonu su Kongres i službe savezne vlade zatvorene već treći dan, a škole su zatvorene do idućega tjedna, pa 1,1 milijuna đaka u regiji ima neplanirane zimske praznike. Većina trgovina, restorana i ureda je zatvorena.

Mnogi u regiji još uvijek su bez struje od snježne oluje tijekom vikenda. Samo u Washingtonu u mraku je 18.000 kućanstava, a očekuje se da će novo nevrijeme s olujnim vjetrom izazvati još više kvarova na elektro-mreži. Nacionalna meteorološka služba proširile je upozorenje za snježnu mećavu i za New York, gdje pada gusti snijeg a najavljeno da se može očekivati do 40 cm. U New Yorku škole ne rade, kao ni Ujedinjeni narodi. Većina letova na newyorškim aerodromima je otkazana. (Reuters/Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene