Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkazani letovi, zatvorene škole

VIDEO: SAD-u prijeti nova snježna oluja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova snježna oluja koja je u utorak navečer zahvatila središnji dio istočne obale SAD-a, dovela je do otkazivanja tisuća letova i zatvaranja škola od Washingtona do New Yorka, a američki Kongres i UN prekinuli su s radom do kraja tjedna.

Prema prognozama meteorologa, u nekim bi područjima na istočnoj obali moglo pasti do 50 cm snijega. Za područje Washingtona i Baltimora to je druga snježna oluja u manje od tjedan dana, a bit će praćena i hladnim vjetrom brzine od 55 do 90 km/h. U Washingtonu i Baltimoreu moglo bi pasti novih 25 do 50 cm snijega, a u New Yorku 25 do 35 cm, objavile su meteorološke službe.

Pročitajte i ovo Tuča u Slavonskom Brodu Dobro je biti na oprezu Oluja pogodila dijelove Slavonije, potopila Slavonski Brod: Što nas očekuje danas? Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća"

Vjetrovi će vjerojatno biti jaki kao u tropskim olujama, najavio je Jim Rouiller, meteorolog tvrtke Planalytics Inc. 'Ono što će se dogoditi u koridoru Baltimore-Philadelphia-Washington može se opisati kao paraliza i nevrijeme bez presedana', rekao je Rouiller. 'A izgleda sve vjerojatnije da će uvjeti slični snježnoj mećavi vladati u New Yorku', dodao je. Upozorenja za zimsku oluju izdana su na području od Illinoisa do Massachusettsa, objavila je Nacionalna meteorološka služba.

>> VIDEO: Snijeg paralizirao SAD, troje mrtvih

Nacionalna željeznička tvrtka Amtrak, koja nema puni vozni red od prošlotjedne oluje u utorak je otkazala dodatne vlakove, rekao je glasnogovornik Cliff Cole. Najmanje 2.000 letova je otkazano diljem SAD-a, prema podacima američkih avioprijevoznika. US Airways je u utorak zaustavio 1.300 letova u svome sustavu, uključujući i mnoge iz zračne luke LaGuardia u New Yorku i Nacionalne zračne luke u Washingtonu. Delta je najavila otkazivanje "nekoliko stotina" letova, a American Airlines 120. U New Yorku je za snijeg pripremljeno 365 kamiona ralica sa raspršivačima soli, rekla je Kathy Dawkins, glasnogovornica gradskog sanitarnog ureda.

Snijeg izazvao kaos na francuskim i belgijskim cestama

Snijeg koji je pao u srijedu ujutro u Belgiji i Francuskoj izazvao je kaos na cestama, poremećaje u zrakoplovnom i autobusnom prometu te niz prometnih nesreća. U redovima koji su se protezali na 920 kilometara vozači su čekali i do tri sata. Oko 10.30 posebne su službe još nastojale raščistiti više od 700 kilometara kolona.

Snijeg je iznenadio vozače u najnaseljenijim područjima, a najjače je padao na području Flandrije i Bruxellesa, kao i u Brabantu i Charleroiu. Na autocestama se dogodilo desetak prometnih nesreća, a policija je vozačima kamiona preporučila da se maknu na parkirališta uz cestu. Sredinom jutra kružna autocesta oko Bruxellesa pretvorila se u klizalište.

Letovi iz bruxelleske zračne luke kasnili su od 20 minuta do jedan sat, a neki su i otkazani. U Francuskoj je prekinut promet na autocesti A1 od Pariza do Lillea zbog snijega koji je uzrokovao kolone duge 80 kilometara, priopćio je Regionalni centar za informiranje i promet. Francuska glavna uprava za civilni zrakoplovni promet zatražila je od zrakoplovnih kompanija da zbog snijega smanje broj letova za 20 posto s pariškoga aerodroma Roissy-Charles de Gaule. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene