Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Žena iz New Yorka tuži bivšeg poslodavca jer joj je dao otkaz za što, kako kaže, izgleda 'vrlo vruće' na poslu.


Lauren Odes, 29-godišnjakinja koja je radila u dućanu s donjim rubljem Native Intimate, koji se nalazi u središtu Manhattana. "Kad mi je šef rekao da trakom prilijepim grudi uz tijelo, odgovorila sam mu, zar se šalite?", rekla je za ABC Odes.

Vezani članci Prostitucija, ilustracija Prijeti li i najstarijem zanimanju recesija? "Nosi masku. Igraj se medicinske sestre i izmjeri mu temperaturu" Naslovnica New York Timesa Potresna naslovnica slavnog američkog lista: SAD se približava mračnoj prekretnici

Njezina odvjetnica Gloria Allred čitav je slučaj nazvala diskriminacijom, dubokim ponižavanjem te nezakonitim. Odes je primljena na posao 24. travnja i tvrdi kako je na posao dolazila obučena u normalnu odjeću i ništa provokativno.

Drugog dana na poslu obukla je ljubičastu haljinu kratkih rukava za koju su vlasnici dućana rekli kako privlači previše pažnje te joj poručili da je ne nosi na poslu radi vlastite sigurnosti.

Sve što je naknadno oblačila na posao, šefovi bi joj kritizirali te su joj na kraju rekli kako bi trebala nositi crveni kućni ogrtač, što je ona i fotografirala u ženskom WC-u. "Osjećala sam posramljeno, dok su me kolege pitale zašto to nosim, a ja sam im sve ispričala", istaknula je Odes.

Na kraju je dodala kako smatra da joj nitko nema pravo nametati svoja uvjerenja pa tako ni vlasnici dućana, koji su ortodoksni Židovi. "Radim na poslu koji nije sinagoga, već prodaje stvari sa srcima na ženskim genitalijama te gaćice za žene na kojima straga piše 'vruće'", naglasila je.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.