Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

KRADU OSOBNE PODATKE

Zastupnicima poslano važno upozorenje: Ne koristite ovu društvenu mrežu, špijuniraju nas!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovima stranaka u parlamentu Novog Zelanda savjetovano je da ne koriste ovu društvenu mrežu na službenim mobitelima jer bi se mogli naći na meti špijuna.

Trevor Mallard, predsjednik Parlamenta Novog Zelanda upozorio je sve članove stranaka u parlamentu da ne koriste TikTok na službenim mobitelima kako ne bi bili žrtve špijunaže kineske vlade.

Pročitajte i ovo Justin Trudeau Bez posljedica Kanadski obavještajci: Kina se već dvaput umiješala u parlamentarne izbore Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Prošlog tjedna Mallard je poslao upozorenje svim strankama u kojem piše da bi upotreba TikToka mogla omogućiti kineskoj vladi pristup tajnim podacima.

Također je objašnjeno da članovi parlamenta koji se usprkos upozorenjima ne žele s odreći TikToka trebaju provjeriti u postavkama kojim podacima aplikacija ima pristup i ograničiti pristup aplikacije lokaciji uređaja.

Cijela priča zakuhala se nakon što su se pojavile informacije da je netko pristupao podacima korisnika iz SAD-a koji nisu trebali biti javni, piše Guardian.

I američka mornarica napravila isto

Vlada Novog Zelanda nije jedina koja se odlučila na ovaj korak. Prije nekoliko godina stručnjaci za nacionalnu sigurnost SAD-a upozorili su na način na koji TikTok prikuplja korisničke podatke i upravlja njima, pa su u vojsci odlučili poduzeti drastične mjere.

Američka mornarica zabranila je svojim pripadnicima korištenje popularne kineske aplikacije TikTok na službenim uređajima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene