Harmony of the Seas najveći je kruzer na svijetu, a samo za probnu plovidbu na njega se ukrcalo 500 članova posade.


Najveći kruzer na svijetu, oko 50 metara duži od Eiffelovog tornja, krenuo je u četvrtak na svoje prvo probno putovanje iz luke Saint Nazaire na zapadu Francuske

Vezani članci Slika nije dostupna Ni na odmoru ne može pobjeći fotografima! Slika nije dostupna Rahim Ademi osvojio krstarenje u IN magazinu

Brod (Harmony of the Seas) čija je izgradnja koštala gotovo 800 milijuna funti i koji teži 227 tisuća tona gotovo je 100 metara duži od Titanika. Iako putuje bez putnika, na brodu je 500 članova posade koji će ploviti do nedjelje.

Nakon što se kilometrima udaljio od obale, ova mrcina s kapacitetom za 6.000 putnika vidjela se s obale uz koju se se okupile tisuće ljudi. Mjesecima je turistima bilo dopušteno ulaziti na brod i uživati u luskuznom interijeru i 18 paluba.

Tegljači su pomogli u usmjeravanju broda prema otvorenom moru. Kada bude potpuno operativan, imat će 2000 članova posade.

Iduća probna plovidba zakazana je za kraj travnja, a isporuka za 12. svibnja. Svrha ove plovidbe je testirati brodski motor i koliko dobro manevrira. Ukoliko probne plovidbe budu uspješne, brod će se u svibnju zaputiti prema luci Southampton, a onda će u sklopu svog prvog krstarenja Mediteranom zaploviti prema Barceloni, piše Daily Mail.