Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Istanbulu skup potpore

Zamrznuta imovina 14 čelnika Muslimanskog bratstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatsko pravosuđe u nedjelju je odlučilo zamrznuti imovinu 14 visokih islamističkih dužnosnika, među kojima i Mohamedu Badieu, vrhovnom vođi Muslimanskog bratstva, a tisuće osoba istovremeno se okupilo u Istanbulu kako bi izrazili potporu svrgnutom predsjedniku Mohamedu Mursiju.

Odluka o zamrzavanju imovine koju je donio državni tužitelj Hišam Barakat, uperena je posebice protiv devet čelnika Muslimanskog bratstva, kazali su pravosudni izvori.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otmice i mučenja Bivši egipatski predsjednik osuđen na 20 godina zatvora Slika nije dostupna Zbog poticanja na nasilje i kaos Egipat na smrt osudio glavnog vođu Muslimanskog bratstva

>> Egipat: Mursija ispituju zbog bijega iz zatvora 2011. godine

Donesena je u sklopu istrage nekoliko krvavih sukoba, posebice 8. srpnja, u kojima su smrtno stradale 53 osobe u Kairu. Sukobe 8. srpnja, kada su prosvjedovali pristaše svrgnutog predsjednika Mursija, Muslimansko bratstvo naziva masakrom i tvrdi da je na prosvjednike pucano dok su molili. Vojska tvrdi da je odgovorila teroristima.

Dva dana kasnije izdan je uhidbeni nalog protiv vrhovnog vođe i drugih dužnosnika Muslimanskog bratstva. Optuženo je ukupno 250 ljudi.

Prosvjednici koji su se u nedjelju navečer okupili u Istanbulu skandirali su poruke potpore Mursiju. Kažu da su se okupili kako bi se "usprotivili državnom udaru i dali potporu Egiptu". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene