Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijedi kaznena istraga?

Egipat: Mursija ispituju zbog bijega iz zatvora 2011. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatsko pravosuđe u nedjelju je počelo s ispitivanjem svrgnutoga egipatskog predsjednika Mohameda Mursija i ostalih članova Muslimanskog bratstva o okolnostima njihova bijega iz zatvora 2011. godine, za vrijeme trajanja ustanka, izvijestili su pravosudni izvori.

Ispitivanje je pokrenuto zbog optužbi prema kojima su Mursi i ostali visoki dužnosnici Muslimanskog bratstva tijekom ustanka u siječnju 2011., pobjegli iz zatvora Vadi Natru, sjeverozapadno od Kaira, te se nastoji doznati je li bratstvo imalo pomoć stranih skupina poput libanonskog Hezbolaha ili palestinskog Hamasa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog poticanja na nasilje i kaos Egipat na smrt osudio glavnog vođu Muslimanskog bratstva Slika nije dostupna Kraj za Muslimansko bratstvo Masovna smrtna presuda: Egipat osudio 683 Mursijeve pristaše na smrt!

>> Egipat: Tužiteljstvo pokrenulo istragu protiv Mursija

Policijsko ispitivanje svrgnutog islamističkog predsjednika održava se na tajnome mjestu, izvijestio je isti izvor, dodajući kako su sudski izvori u subotu objavili da novi državni odvjetnik razmatra žalbe uložene protiv Mursija i članova Muslimanskog bratstva zbog "špijunaže, poticanja na ubojstva prosvjednika" i "lošeg gospodarskog upravljanja zemljom". Po završetku ispitivanja trebala bi uslijediti kaznena istraga, objavile su u subotu vlasti.

Mursija je s vlasti svrgnula vojska nakon velikih prosvjeda organiziranih protiv njega 3. srpnja. Njegovi pristalice nastavljaju prosvjedovati zbog, kako tvrde, počinjenog državnog udara, a napetosti u Kairu i ostatku zemlje i dalje su vrlo velike.

Aktualna vlast tvrdi da je Mursi na sigurnom mjestu i da se prema njemu odnose "dužnim poštovanjem". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene