Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dianu Nyman u hotel je smjestila švedska vlada koja ju je pozvala da govori o diskriminaciji Rima. Uskoro se i sama suočila s diskriminacijom.


Švedska stručnjakinja, pozvana od strane vlade da govori o diskriminaciji Roma u Švedskoj i sama je postala žrtva diskriminacije.

Vezani članci Švedski premijer Stefan Lofven Švedski premijer podnio ostavku: "Ovo je najteža politička odluka koju sam donio" Koronavirus u Švedskoj, ilustracija I oni se pripremaju za ljeto: Produljuju radno vrijeme kafića, na nogometnim utakmicama do 500 ljudi...

Naime, Diani Nyman (45), predsjednici Vijeća Roma u Gothenburgu vlada je osigrala smještaj u Sheratonu, ali u utorak joj je zabranjen dolazak na doručak u luskuznom hotelu u Stockholmu. Svoju kavu morala je popiti u predvorju.

Tako se u trenutku kada je htjela jesti suočila sa suvremenim primjerom diskriminacije, koja je sudeći po 'bijelom papiru' o diskriminaciji, endem u Švedskoj.

Vidović: Hrvati ne vole azilante, a najviše im smetaju Romi i Srbi!

Nyman je bila odjevena u tradicionalnu šitoku crnu suknju i ukrašenu bluzu, a kaže da ju je član osoblja gotovo srušio kada je odlučio zabraniti joj ulazak u prostoriju za doručak.

'Čak i kada sam pokazala da sam platila doručak osoblje je inzistiralo da ostanem u predvorju', rekla je i dodala da su joj tamo donijeli kavu.

Glasnogovornik ministarstva integracija rekao je da zbog ovog slučaja planiraju preispitati politiku smještanja svojih uzvanika u Sheraton.

State Department o ljudskim pravima u Hrvatskoj: Najviše diskriminirani Srbi i Romi

Glasnogovrnik Sheratona za The Local je rekao kako tvrtka pokreće internu istragu o problemu. Ispričali su se zbog neugodnosti koje su prouzrokovali gospođi Nyman, te dodali kako hotel ne tolerira diskriminatorno ponašanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook