Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Beogradskim kradljivicama s YouTubea prijete godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Heroine' beogradskog mitinga, djevojke koje su iskoristile gužvu i opelješile desetak trgovina, uhićene su zahvaljujući amaterskoj snimci njihove krađe objavljenoj na YouTubeu koju je pogledalo oko 950 tisuća ljudi. Djevojke bi mogle biti optužene za tešku krađu i ulično nasilje i dobiti zatvorsku kaznu do deset godina.

Riječ je o 20-godišnjoj Maji Trbojević i 19-godišnjoj Jovani Petrović koje su o svojoj besramnoj krađi pričale i pred TV kamerama. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Pobunjenicima nudile seks' Počela uhićenja zbog 'seksualnog džihada' Slika nije dostupna Ne mogu iz Perua Britankama u prtljazi našli kokain vrijedan 15 milijuna kuna!

Naime, poslije emitiranja snimke koja je ubrzo postala hit, akterice krađe su u intervjuu danom B92 televiziji izjavile da nisu učinile ništa nedolično.  

>> Gore ambasade, a Beograđanke pljačkaju trgovine

'Nismo išle krasti, razbijati i pljačkati. I mi smo došle braniti Kosovo, no kada je 300 tisuća ljudi krenulo harati po trgovinama, jednostavno nas je ponijelo. Uzele smo ono što nismo imale, a što nismo mogle kupiti', kazale su popularne plavuše.

Fascinantna je činjenica da ni jedna od uhićenih djevojaka nije pokazala trun grižnje savjesti. Naprotiv, obje su ogorčene izjavama medija i kometiranjem njihova postupka. 

'Za nama je izdana potjernica kao da smo nekoga, u najmanju ruku, ubile. Pitam se u kakvoj državi živimo...mislim stvarno...', ljutito je izjavila Jovana. 

Odgovor u kakvoj državi žive uhićene djevojke dobit će tijekom policijske istrage. Policija je u njihovim stanovima pronašla svu ukradeno robu; viski, bombonjere i odjeću. 

'Ako se utvrdi da su djevojke razbile izlog, bit će optužene za tešku krađu. Ako su bile u dogovoru da netko drugi razbije izlog, a one iznesu odjeću i obuću, mogu biti optužene za suučesništvo u krađi. Za oba slučaja predviđena je zatvorska kazna od jedne do deset godina. No, ako je izlog bio razbijen kad su naišle, pa su iskoristile gužvu i pokupile stvari iz trgovine, mogu biti optužene za običnu krađu. Kazna zatvora je do pet godina', kaže odvjetnik Goran Petronijević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene