Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Obama će povući postrojbe iz Iraka?

Zbog Obamine inauguracije legalizirana prostitucija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Washingtonu traje prava opsada! Novoizabrani predsjednik Barak Obama stigao je u prijestolnicu SAD-a. Službe sigurnosti žele imati apsolutno sve pod kontrolom za vrijeme inauguracije, pa čak i prostituciju. Samo za tu prigodu, kada u grad stiže više od 4 milijuna gostiju - prostitucija će biti legalna.

Barack Obama u američku prijestolnicu stigao je vlakom, a cijelim putem novog su američkog predsjednika pozdravljale tisuće ljudi. U Washington su obitelji Obama i Biden stigle u večernjim satima. Osmijesi na licu, neviđeno osiguranje i vožnja kroz grad koji je i u kasne noćne sate oduševljeno pozdravljao novog čelnika SAD-a. 

Pročitajte i ovo Povlačenje soka Opoziv proizvoda Povlači se serija popularnog soka Prostitucija, ilustracija Uhićena je Peruanka u unajmljenim stanovima organizirala prostituciju: Policija otkrila detalje

Jutro je Obami donijelo prve ceremonijalne obveze, a gradskim službama dovršetak poslova oko uređenja grada. Gosti stižu iz cijelog svijeta. Više od dva milijuna ljudi želi svjedočiti inauguraciji 44. predsjednika SAD-a. Glavni grad će sljedećih dana živjeti u znaku Baracka Obame. Organiziraju se zabave njemu u čast, ugostiteljskim objektima odobreno je dulje radno vrijeme, a u pojedinim četvrtima privremeno legalizirana čak i prostitucija. 

Tako za prostitutke ovih dana ima mjesta, ali za beskućnike nema. Policija ih već danima miče s ulica i smješta u privremena skloništa kako bi barem naoko sve izgledalo savršeno i glamurozno.

Axelrod: Obama će odmah početi proces povlačenja iz Iraka 

David Axelrod, savjetnik Baracka Obame, najavio je da će Obama ispuniti svoje predizborno obećanje i već u srijedu početi proces povlačenja iz Iraka u roku od 16 mjeseci. 'On vjeruje da je to razuman raspored. Mnogo smo postigli otkako je počeo govoriti o tome, i sada se svi slažemo da moramo početi povlačiti postrojbe. Obama će taj proces pokrenuti, kao što je obećao, na taj dan', rekao je gostujući u emisiji 'This Week' TV mreže ABC.

U srijedu, prvog radnog dana nove administracije, Obama će pozvati vojne zapovjednike i zatražiti da iznesu planove za povlačenje iz Iraka, naveo je Axelrod. Naglasio je da će prioritet nove administracije biti gospodarstvo te da će Obama, kada stupi na dužnost, uputiti snažnu poruku bankarima i od njih zatražiti da ponovno počnu davati kredite. 

Inzistiranje na transparentnosti procesa sanacije financijskog sektora

'Imat će snažnu poruku za bankare. Želimo da banke počnu ponovno davati kredite poduzećima i obiteljima diljem SAD-a. Ne želimo da sjede na novcu koji su dobile od poreznih obveznika', naglasio je Axelrod i dodao da će Obamina administracija inzistirati na trasparentnosti procesa sanacije banaka te da će se posvetiti problemima tržišta nekretnina.

Axelrod je kritizirao način na koji je administracija Georgea W. Busha potrošila prvih 350 milijarda dolara iz programa za sanaciju financijskog sektora, ističući kako nije došlo do željenog odmrzavanja kreditnog tržišta i da se ne zna za što je novac potrošen. Kongres je prošloga tjedna odobrio zahtjev za drugim dijelom sredstava TARP-a, također 350 milijardi dolara, koji će biti na raspolaganju Obaminoj administraciji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene