Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odluka premijera Vojislava Koštunice da zatraži raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora u skladu je s demokratskim principima i demokratskim vrijednostima i Demokratska stranka (DS) smatra da je to i najbolje rešenje, izjavila je u subotu predsjednica zastupničkog kluba DS-a u Skupštini Srbije Nada Kolundžija.


"DS se zalagala za nalaženje kompromisnog rješenja i nadilaženje krize. S obzirom da to očito nije bilo moguće, onda je raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora jedino demokratsko i pravo rješenje za izlazak iz krize u kojoj se našla Vlada", kazala je Kolundžija Radio-televiziji Srbije.

Vezani članci Slika nije dostupna Stara Pazova: S Đinđićevog trga nestala njegova spomen ploča Slika nije dostupna Švedski političar: Crnci jedu banane i siluju žene

Za DS je u ovom trenutku važna činjenica, kazala je Kolundžija, da se Vlada razišla oko pitanja europskih integracija, da je premijer Koštunica promijenio politiku koja je bila usvojena prilikom izbora Vlade oko ubrzanja procesa europskih integracija, na čemu će DS i dalje inzistirati.

Prije Nade Kolundžije, o raspisivanju izvanrednih parlamentarnih izbora u subotu tijekom poslijepodneva pozitivno su se izjasnili i predstavnici G17 Plus i Nove Srbije, kao i oporbene Srpske radikalne stranke, Liberalno-demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine, a jedina stranka koja misli da bi izbori mogli "ugroziti nacionalne i državne interese" je Socijalistička partija Srbije.

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica izjavio je u subotu da Vlada Srbije više ne funkcionira, te da će nakon izvanredne sjednice Vlada u ponedjeljak, 10. ožujka uputiti obrazloženi prijedlog predsjedniku Srbije Borisu Tadiću da raspusti Skupštinu Srbije i raspiše izvanredne parlamentarne izbore za 11. svibnja.