Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gori i Yosemite

SAD: Požar progutao više od 500 kvadratnih kilometara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki požar koji guta sve pred sobom u američkom nacionalnom parku Yosemite i dalje bukti, već deveti dan.

U gotovo deset dana, koliko američki vatrogasci pokušavaju obuzdati požare, pa i onaj u nacionalnom parku Yosemite, izgorjelo je 582 kvadratnih kilometara, piše CNN.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

>> VIDEO NEVJEROJATNA snimka požara koji bijesni nacionalnim parkom

Glasnogovornik nacionalnog parka Yosemite Tom Medena rekao je da se vatra sada približava rezervoaru Hetch Hetchy, izvoru pitke vode za San Francisco.

Osim rezervoara, ugroženo je i više od 5.000 kuća. Koliko je kuća točno izgorjelo znat će se kad vatrogasci budu mogli ući u trenutačno vatrom zahvaćena područja. Obuzdavanje najvećeg požara u povijesti Kalifornije otežava jak vjetar i suho grmlje.

Požare gasi oko 3.200 vatrogasaca i više kanadera, a stotine vatrogasaca prebačeni su u područje grada Toulumne u blizini parka Yosemite kako bi obranili grad.

Još se pokušava otkriti uzrok ovog požara koji je buknuo 17. kolovoza, nekoliko dana prije nego je to područje poharalo grmljavinsko nevrijeme koje je uzrokovalo još nekoliko požara i tako još više otežalo situaciju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene