Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogled iz zraka

VIDEO NEVJEROJATNA snimka požara koji bijesni nacionalnim parkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci se nastavljaju boriti sa vatrom koja je napala sjeverozapadni rub nacionalnog parka Yosemite u Kaliforniji. Požar je do sada zapalio oko 200 četvornih metara,a uzrok se još istražuje.

Ugroženo je više od 5,500 kuća, a za sada je poznato kako su četiri kuće uništene. Vatrogasci tvrde kako bi se broj uništenih kuća mogao još i podići kad sigurno uđu u vatrom zahvaćena područja.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Požar gasi više od 2,600 vatrogasaca i više kanadera, a dosegao je velike razmjere i pali suho grmlje i drveće te je nemoguće utvrditi u kojem smjeru se kreće.

'Nadamo se da neće preskočiti kanjon i doći do nas' komentirao je David Smith, koji je sa svojom ženom gledao kako kanader leti neposredno blizu njihove kuće.

>> Požar hara Idahom, ugrožene kuće slavnih

Guverner Jerry Brown izrazio je zabrinutost i objavio je stanje uzbune zbog opasnosti od požara. Požar se kreće prema rezervatu iz kojeg San Francisco dobiva 85 posto vode i struje za zgrade općine.

Nacionalni park Yosemite za sad je siguran od požara, budući da je od središta požara udaljen oko 32 kilometara. (AP)

Youtube video pokazuje kako požar izgleda iz zraka:

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene