Obavijesti Video Pretražite Navigacija
povijesni trenutak

Ovo je dokaz da su čuda moguća: Rekli su mu da više nikad neće hodati, a danas je krenuo sa startne linije!

David Mzee (Screenshot: Dnevnik.hr)
David Mzee (Screenshot: Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija David Mzze (Foto: Dnevnik.hr) - 1 David Mzze (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr David Mzze (Foto: Dnevnik.hr) - 2 David Mzze (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 David Mzee (Screenshot: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Ove su godine start i čitava utrka posebno emotivni i pokazuju važnost, ali i doseg onog zbog čega se trči. Naime, David Mzee, koji je paraliziran već devet godina nakon ozljeda koje je zadobio na gimnastici, u Švicarskoj će u Zugu ustati iz invalidskih kolica.

Zahvaljujući nedavno ostvarenim revolucionarnim pomacima u istraživanjima, David će na vlastitim nogama samostalno prijeći prvih nekoliko metara preko startne linije. To može učiniti zahvaljujući kliničkom istraživanju.

Pročitajte i ovo Wings for Life još je jedna sjajna promocija za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 5 sjajna promocija Sportska nacija velikog srca: Fotografija iz Zadra postala je simbol humanitarne utrke na svjetskoj razini Maja Blažević (Foto: Dnevnik.hr) 6. Wings For Life "Krila" koja mijenjaju život: Utrka koja je postala simbol herojske borbe i ''dijagnoza koja je to samo na papiru''

To je fascinantan trenutak i dokaz da su čuda moguća jer Davidu su rekli kako više nikad neće hodati, a ovo su omogućili medicina i rad znasntvenika koji financiraju svi trkači.

David je jedan od troje pacijenata koji su uspjeli prohodati uz električnu stimulaciju. Još je bolje to što su David i još jedan od pacijenata napravili par koraka i kad stimulacije nije bilo.

Zaklada Wings for Life pronalazi i financira najperspektivnija istraživanja leđne moždine u svijetu i gotovo od samog početka podupire istraživanja švicarskog tima na čijem su čelu profesori Grégoire Courtine i Jocelyne Bloch koji su osmislili revolucionarnu metodu.

David Mzee (Screenshot: Dnevnik.hr) David Mzze (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Metoda terapijskoga liječenja pod nazivom STIMO (Stimulation Movement Overground) temelji se na implantatu koji odašilje električne impulse leđnoj moždini i tako potiče mišićnu aktivnost u nogama.

Ovo je poruka nade za milijune ljudi koji ne mogu hodati, ali i dokaz svima koji sudjeluju koliko su nevjerojatnu stvar napravili. Ova utrka doista ljudima mijenja život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene