Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sjajna promocija

Sportska nacija velikog srca: Fotografija iz Zadra postala je simbol humanitarne utrke na svjetskoj razini

Wings for Life još je jedna sjajna promocija za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 5
Wings for Life još je jedna sjajna promocija za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Wings for Life još je jedna sjajna promocija za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Wings for Life još je jedna sjajna promocija za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Wings for Life još je jedna sjajna promocija za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Wings for Life još je jedna sjajna promocija za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Wings for Life još je jedna sjajna promocija za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Wings for Life još je jedna sjajna promocija za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Wings for Life još je jedna sjajna promocija za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Wings for Life još je jedna sjajna promocija za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Wings for Life još je jedna sjajna promocija za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/6 >>
Zadar se odavno smjestio na svjetskoj karti. Hrvatska je sportska nacija, a kada je teško, Hrvati pokazuju i koliko je veliko naše srce. Tako je i sa sudjelovanjem u ovoj utrci. Devet tisuća je rekord ove utrke koja je rasprodana mjesecima ranije. Sjajna je to promocija, ne samo Zadra, već i cijele Hrvatske.

Jedan su od najprepoznatljivijih hrvatskih brendova svakako su 2Cellos. Nastupili su u dvoranama diljem svijeta, a 2016. nastupali su na dodjeli Zlatne Lopte. Iste godine u Zadru su pred tisućama trkača 2Cellosi pokazali svoje umijeće. ''Jedno odlično iskustvo. Sretni smo što možemo promovirati našu glazbu i taj instrument kod takvih događaja i spajati zapravo sport i umjetnost'', rekli su Luka Šulić i Stjepan Hauser.

Pročitajte i ovo Voditelji programa su Valentina Baus i Dorijan Elezović (Foto: dnevnik.hr) 5. SVIBNJA OD 12:30 Wings for Life: Veliku humanitarnu utrku pratite na Novoj TV i portalu DNEVNIK.hr Roko Andabaka je najstariji sudionik zadarke utrke (Foto: screenshot/InMagazin) NAJSTARIJI SUDIONIKN WFLWR Roko (86) i ove godine trči u Zadru: "Valjda će poslužiti zdravlje pa ćemo nastaviti dok možemo"

Prošle je godine tijekom vikenda utrke Zadar posjetilo čak 8 i pol tisuća gostiju. Ostvareno je nešto više od 13.000 noćenja. Da je utrka Wings for Life World Run sjajna promocija Zadra, ali i Hrvatske, smatraju u turističkoj zajednici županije.

''Zaista doprinosi, upravo zbog tih vizuala koji onda obilaze svijet. Takav jedan emocijama nabijen event zasigurno ostaje u sjećanju svima onima koji sudjeluju, a i svake godine imamo sve veći porast onih koji nam se priključuju i izvan Hrvatske. To je danas trend u svijetu jednostavno'', kaže Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije.

Prva utrka Wings for life svjetlo dana ugledala je 2014. godine. Te godine nastala je fotografija koju je snimio Tomislav Moše. Od tada Moše svake godine fotografirao istog čovjeka u istoj pozi. Serija fotografija otišla je u svijet te također postala jedan od simbola utrke.

Wings for Life još je jedna sjajna promocija za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Wings for Life još je jedna sjajna promocija za Hrvatsku (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Zadar je ove godine s ponosom ugostio i dvostrukog globalnog pobjednika, Arona Andersona. Sigurni smo da će i Aronu, poput mnogih inozemnih trkača, ostati lijepo sjećanje na našu zemlju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene