Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O najbrojnijoj i najemotivnijoj utrci

''Bio sam među prvima prijavljenima i bit ću dok god je bude jer zaista vjerujem da radimo pravu stvar''

Petar Nevistić na prošlogodišnjoj utrci
Petar Nevistić na prošlogodišnjoj utrci Privatna arhiva
Aktualno Galerija Petar Nevistić na prošlogodišnjoj utrci Petar Nevistić na prošlogodišnjoj utrci Foto: Privatna arhiva +0 Održana utrka Europa Donna Pink Run (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Utrka Wings for Life World Run, koja je postala sinonim za ljubav, toleranciju i zajedništvo, održat će se 5. svibnja 2019. s početkom u 13 sati. Tada će istovremeno s tisućama ljudi diljem svijeta sa zadarskog starta krenuti i Petar Nevistić, koji treću godinu zaredom podupire ovu humanitarnu akciju.

 

Najbrojnija i najemotivnija utrka, Wings for Life World Run, okuplja sve one koji trče u nadi da će ozljede leđne moždine postati izlječive. Cjelokupni iznos startnina i donacija namijenjen je neprofitnoj međunarodnoj zakladi Wings for Life koja diljem svijeta financira najsuvremenija znanstvena i klinička istraživanja u cilju pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine. Samo je prošle godine prikupljeno više od tri milijuna eura, a time je financirano 67 istraživačkih projekata u 15 država svijeta.

Velik dio tog globalnog projekta čini i ekipa Passion4life, koja je prošle godine bila najbrojnija u Hrvatskoj s više od 700 članova i druga po broju pretrčanih kilometara na svijetu. Upravo je u njihovim redovima trčao i Petar Nevistić, direktor postprodaje Renault Nissan Adriatica.
''Budući da je trčanje moja strast, a ne samo hobi i rekreacija, bio sam među prvima prijavljenima na ovoj utrci i bit ću član dok god je bude jer zaista vjerujem da radimo pravu stvar'', kazao je Petar.

Prošle i pretprošle godine Petar je istrčao ukupno 26 kilometara, a ove godine cilj mu je doći do 21 kilometra prije nego što ga sustigne presretačko vozilo. Želja mu je da svake godine pretrči koji kilometar više, i to ne samo zbog osobnog napretka nego i zbog toga što Renault Hrvatska donira dodatnih 5 kuna za pretrčani kilometar svakog člana ekipe Passion4life.

Ne čudi stoga što je ovo ekipa u kojoj vlada pozitiva i tolerancija. ''Mogao se vidjeti taj neki duh zajedništva koji je cijelo to vrijeme vladao među nama, iako se zapravo nismo svi poznavali – mislim da je sve to skupa potaknulo i ostale trkače da se pridruže upravo našem timu. Nadam se da ćemo ove godine taj broj nadmašiti! Moramo! Biti drugi u svijetu po bilo čemu nikako nije mala stvar i siguran sam da ćemo privući još veći broj trkača'', rekao je Petar i pozvao sve željne pomicanja vlastitih granica da se pridruže timu Passion4life.

Jedan od strastvenih trkača kojeg su pridobili je i Mario Valentić, koji je već godinama ambasador ekipe Passion4life. Svake godine Marija posebno motivira neprocjenjiv osjećaj koji sudjelovanje na utrci Wings for Life World Run pruža: ''To je za mene jedno predivno sportsko druženje na zraku u lijepom gradu uz more i događaj na kojem se zaista osjeća zajedništvo i radost trčanja za jedan plemenit i human čin. To je za mene najmanje utrka u smislu natjecanja, već kretanje s ciljem i nadom da će i oni koji ne mogu trčati jednog dana to zaista moći'', rekao je Mario.

Ovogodišnja zadarska utrka Wings for Life World Run već je rasprodana. Ako se niste uspjeli prijaviti, dođite i poduprite trkače kako bi postigli što bolji rezultat. Vaši uzvici zasigurno će im biti dodatan vjetar u leđa.

Ako ove godine sudjelujete, Mario za vas ima zlata vrijedan savjet: ''Vježbajte redovito, radite na jačanju i mobilnosti zglobno-tetivnog sustava s naglaskom na donje ekstremitete, jačajte trup. Prije utrke dobro se zagrijte, a poslije utrke dobro se istegnite. Nije loše iskoristiti neposrednu blizinu mora, pa nakon utrke umočiti noge u njega i nekoliko trenutaka u tišini izraziti iskrenu zahvalnost za to što su vas nosile kroz utrku u kojoj ste doprinijeli jednom velikom humanom cilju''.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Vraćamo se i iduće godine" Dojmovi nakon najveće utrke u Hrvatskoj Slika nije dostupna "Trkačima skidam kapu" S one strane utrke "Wings for Life World Run"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene