Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

WikiLeaks, koji se specijalizirao za objavljivanje tajnih dokumenata na internetu i koji je postao žrtvom kibernetičkih napada, pozvao je u nedjelju na svojoj stranici korisnike interneta da sami kreiraju 'zrcalne' internetske stranice na kojima će njihov materijal biti dostupan i tako se onemogućiti 'gašenje' WikiLeaksa.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
WikiLeaks na svojoj stranici objašnjava da je 'trenutno meta više informatičkih napada'. 'Kako bi spriječili ukidanje WikiLeaksa, trebamo vašu pomoć. Ako posjedujete server i ako nam želite ustupiti dio vaših resursa za iznajmljivanje stranice za WikiLeaks, možete nam pomoći', piše na stranici koja je, prema Googleu, postala jednako poznata kao Wikipedia.

'WikiLeaks je u protunapadu. Što nas više želite ugušiti to postajemo sve jači', komentira WikiLeaks na svom Twitter računu.

Vezani članci Julian Assange (Foto: AFP) Procurila ekskluzivna snimka Juliana Assangea iz zatvora: Osnivač WikiLeaksa vidljivo izgubio na težini Julian Assange (Foto: AFP) Assange previše bolestan da putem videolinka sudjeluje na saslušanju o izručenju u SAD

WikiLeaks je sve više meta raznih kibernetičkih napada i u više navrata im je stranica bila blokirana pa su ljudi koji iza toga stoje primorani tražiti nove internetske adrese. (Hina)