Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

WikiLeaks, koji se specijalizirao za objavljivanje tajnih dokumenata na internetu i koji je postao žrtvom kibernetičkih napada, pozvao je u nedjelju na svojoj stranici korisnike interneta da sami kreiraju 'zrcalne' internetske stranice na kojima će njihov materijal biti dostupan i tako se onemogućiti 'gašenje' WikiLeaksa.


WikiLeaks na svojoj stranici objašnjava da je 'trenutno meta više informatičkih napada'. 'Kako bi spriječili ukidanje WikiLeaksa, trebamo vašu pomoć. Ako posjedujete server i ako nam želite ustupiti dio vaših resursa za iznajmljivanje stranice za WikiLeaks, možete nam pomoći', piše na stranici koja je, prema Googleu, postala jednako poznata kao Wikipedia.

'WikiLeaks je u protunapadu. Što nas više želite ugušiti to postajemo sve jači', komentira WikiLeaks na svom Twitter računu.

Vezani članci Slika nije dostupna Osveta hakera: FBI upozorava na nove opasne napade Slika nije dostupna Za danas najavljeni novi hakerski napadi!

WikiLeaks je sve više meta raznih kibernetičkih napada i u više navrata im je stranica bila blokirana pa su ljudi koji iza toga stoje primorani tražiti nove internetske adrese. (Hina)