Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istrage o prijevarama u prvom krugu afganistanskih predsjedničkih izbora smanjile su postotak dobivenih glasova aktualnog predsjednika Hamida Karzaija na 47 posto, što drugi krug čini izglednim, piše Washington Post.


Pozivajući se na izvore bliske istrazi, Post piše da će neovisno povjerenstvo koje istražuje prigovore rezultate prvog kruga objavljeti tijekom današnjeg dana ili u subotu. Prvi rezultati davali su Karzaiju 54 posto važećih glasova i glatku pobjedu nad najvećim suparnikom, bivšim ministrom vanjskih poslova Abdulahom Abdulahom.

Vezani članci Talibani prebili novinare koji su izvještavali o prosvjedu - 4 Talibani pucali na prosvjedu u Afganistanu: "Jedan mi je stavio nogu na glavu, zgnječio mi lice o beton. Mislio sam da da će me ubiti" Provjereno: Život afganistanaca u Zagrebu - 6 On je svoj dom i mir pronašao u Hrvatskoj, ali strepnja za obitelj nikad ne prestaje: ''Teško mi je jer ih ne uspijevam dobiti. Ne mogu ih pitati kako su, kakva je situacija''

Već je ranije afganistanski veleposlanik u Washingtonu Said Džavad dao naslutiti da je drugi krug izbora vjerojatan, a New York Post je objavio da je Karzaijeva adminstracija već upoznata s tom činjenicom i da se priprema za drugi krug. (Hina)