Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe se ne tiču WikiLeaksa

Washington demantira 'lov na vještice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki State Department je u ponedjeljak zanijekao bilo kakav lov na vještice koji SAD vode protiv Juliana Assangea i WikiLeaksa i nazvao je te Assangeove optužbe neutemeljenima.

Glasnogovornica američke diplomacije Victoria Nuland ocijenila je da je Assange pokušao skrenuti pozornost s optužbi za silovanje zbog kojih Švedska traži njegovo izručenje.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Prosvijedi diljem Europe PROSVJEDI U PRAGU, LONDONU, RIMU... Na ulicama tisuće ljudi: Dosta im je visokih cijena, energetske nesigurnosti, niskih plaća...

>> Assange poručio Obami: Nek SAD prekinu s 'lovom na vještice'

'Assange daje neutemeljene izjave o nama, dok se njegov slučaj s vladom Velike Britanije vodi u vezi njegovog pojavljivanja pred švedskim pravosuđem za nešto što nema veze s WikiLeaksom, a odnosi se na optužbe za seksualne prijestupe', objasnila je Nuland.

'On pokušava skrenuti pozornost s pravog pitanja hoće li biti izručen švedskom pravosuđu', inzistirala je glasnovornica i ponovila da taj slučaj nema nikakve veze sa Sjedinjenim Državama, već je pitanje između Velike Britanije, Švedske i sada Ekvadora. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene