Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aleksandar Vučić na kraju boravka u Bosni i Hercegovini nenajavljeno se sastao s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.


Predsjednik vlade Srbije Aleksandar Vučić u utorak se na kraju boravka u Bosni i Hercegovini u Laktašima kod Banja Luke nenajavljeno sastao s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a novinarima je nakon toga izjavio da su razgovarali o jačanju suradnje i političkoj stabilnosti regije i potencirao je važnost jačanja veza Srbije i RS.

Vezani članci Milorad Dodik (Foto: Armin Durgut/PIXSELL) Dodik će od Vučića tražiti dio cjepiva na poklon: "Ne znamo kad će stići naručeno. To nije pošteno prema BiH i njezinim građanima" Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, arhiva Vučić triput dnevno kontaktira sa zaraženim Dodikom, poslao mu i liječnike: "Njegovo stanje nije idealno"

"Politička stabilnost u regiji je od ključne je važnosti", kazao je Vučić koji je u Laktaše stigao iz Mostara gdje je ranije u utorak razgovarao s članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, Draganom Čovićem i Mladenom Ivanićem a imao je i kraći susret s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

S Dodikom je, kako je kazao, razgovarao o važnosti očuvanja Daytonskog sporazuma i poštivanja prava tri naroda u BiH da odlučuju o svojoj sudbini. "Želimo očuvati trajni mir i stabilnost", kazao je srbijanski premijer.

Vučić je uz ostale dužnosnike bio gost na otvaranju mostarskog gospodarskog sajma, a u Laktašima je kazao da ove godine očekuje i napredak gospodarstva svoje zemlje dodajući kako je to "dobra vijest i za RS".

Najavio je jače angažiranje na cestovnom povezivanju između BiH i Srbije dodajući kako to smatra važnim da bi "u RS osjetili bliskost i prijateljstvo sa Srbijom".