Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je da će se vratiti iz Bruxellesa i da neće nazočiti međuvladinoj konferenciji s Europskom unijom ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu poglavlja 26. U ponedjeljak navečer krenuo je za Beograd.


Na internetskoj stranici RTS je, kao udarna vijest, objavljeno da je Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja 26, koje se odnosi na kulturu i obrazovanje.

Vezani članci Aleksandar Vučić Vučić tvrdi da je naslutio rat: "Zbog Putinova govora sam znao da je odluka donesena" Susret na srpsko-mađarskoj granici Mađarska predsjednica i Vučić obišli granični prijelaz: Razgovarali o migrantima, tema bila i Hrvatska

"Srbija je svo vrijeme bila strpljiva, i trudila se ne reagirati, ali će od sada drugačije razgovarati", rekao je Vučić za Prvu tv. Poručio je kako mu je dosta hrvatskog iživljavanja.

"Hrvatska je blokirala otvaranje poglavlja 26, a premijer Aleksandar Vučić najavljuje da će napustiti Bruxelles i da sutra neće nazočiti Međuvladinoj konferenciji, ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu", izvjestila je ranije komercijalna televizija Prva.

Srbijanski premijer otputovao je danas u Bruxelles, a beogradski mediji najavili su da će se prije Međuvladine konferencije sastati s povjerenicom za vanjsku politiku Federicom Mogherini.

"Ukoliko s visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku Federicom Mogherini ne bude postignut dogovor o deblokadi (poglavlja 26), on će (Vučić) još večeras napustiti Bruxelles i neće nazočiti sutrašnjoj međuvladinoj konferenciji, na kojoj će se razmatrati otvaranje poglavlja", javila je TV Prva.

Vijest je u većini beogradskih elektroničkih mediji i portala dnevnih listova objavljena kao udarna i s naznakom "HITNO".

U ponedjeljak u večernjim satima mediji u Srbiji izvijestili su da je Vučić krenuo za Beograd jer dogovor o deblokadi nije postignut. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju