Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokada poglavlja 26

VUČIĆ NAPUSTIO BRUXELLES ''Dosta je hrvatskog iživljavanja''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je da će se vratiti iz Bruxellesa i da neće nazočiti međuvladinoj konferenciji s Europskom unijom ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu poglavlja 26. U ponedjeljak navečer krenuo je za Beograd.

Na internetskoj stranici RTS je, kao udarna vijest, objavljeno da je Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja 26, koje se odnosi na kulturu i obrazovanje.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse"

"Srbija je svo vrijeme bila strpljiva, i trudila se ne reagirati, ali će od sada drugačije razgovarati", rekao je Vučić za Prvu tv. Poručio je kako mu je dosta hrvatskog iživljavanja. "Hrvatska je blokirala otvaranje poglavlja 26, a premijer Aleksandar Vučić najavljuje da će napustiti Bruxelles i da sutra neće nazočiti Međuvladinoj konferenciji, ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu", izvjestila je ranije komercijalna televizija Prva.

Srbijanski premijer otputovao je danas u Bruxelles, a beogradski mediji najavili su da će se prije Međuvladine konferencije sastati s povjerenicom za vanjsku politiku Federicom Mogherini.

"Ukoliko s visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku Federicom Mogherini ne bude postignut dogovor o deblokadi (poglavlja 26), on će (Vučić) još večeras napustiti Bruxelles i neće nazočiti sutrašnjoj međuvladinoj konferenciji, na kojoj će se razmatrati otvaranje poglavlja", javila je TV Prva.

Vijest je u većini beogradskih elektroničkih mediji i portala dnevnih listova objavljena kao udarna i s naznakom "HITNO".

U ponedjeljak u večernjim satima mediji u Srbiji izvijestili su da je Vučić krenuo za Beograd jer dogovor o deblokadi nije postignut. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene