Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srbijanski premijer

Vučić poručio: Srbija se gnuša onih koji su počinili zločin u Srebrenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aleksandar Vučić je potvrdio da će Srbija nastaviti privoditi pravdi one koji su izvršili genocid.

Srbija jasno i nedvosmisleno osuđuje užasni zločin koji se prije dvadeset godina dogodio u Srebrenici i gnuša se onih koji su u njemu sudjelovali, poručio je u subotu srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena Aleksandar Vučić Donio odluku Vučić imenovao mandatara za sastav nove vlade

"Ne postoje riječi kojima bilo tko može izraziti žal i tugu za nastradalima, kao i bijes i ogorčenje prema onima koji su taj monstruozni zločin počinili. Srbija, jasno i nedvosmisleno, osuđuje taj užasni zločin, gnuša se onih koji su u njemu sudjelovali i nastavit će ih privoditi pravdi", naveo je Vučić u pismu javnosti uoči polaska u Srebrenicu, gdje je nazočio komemoraciji u povodu 20. obljetnice genocida.

"Moja je obveza pokloniti se žrtvama, to je čin kojim se određujemo prema budućnosti", poručio je srbijanski premijer istaknuvši kako "zajednička budućnost nikako ne može biti žrtvovana zbog bilo čije, osobne, ili nacionalne sebičnosti".

"Toga ne smije biti među tolikim grobovima. Ovdje samo odjekuje jednostavno pitanje - šta napraviti da nam se ne ponovi?" 

UŽIVO SREBRENICA - 20. GODIŠNJICA GENOCIDA Stigao Vučić - 'Majke Srebrenice' dale mu cvijet simbol stradanja Bošnjaka 1995. godine

Vučić je istaknuo kako je njegova odluka da kao predsjednik vlade Srbije ode u Srebrenicu "puno više od politike i mnogo više od bilo kakvih političkih igara".

"Moja ruka je pružena, i ostat će takva, bez ikakve politike i bez obzira na eventualnu kaznu ili nagradu", poručio je Vučić, naglasivši da Srbija želi živjeti s Bošnjacima "želimo zajedno raditi i početi vjerovati jedni drugima".

"I jednima neka je vječna slava, a drugima, vječni mir. Sve manje od toga bila bi uvreda i svim našim žrtvama", navodi se u pismu javnosti premijera Vučića.

"Majke Srebrenice su srpskom premijeru u Potočarima poželjele dobrodošlicu, a jedna od njih - Hatidže Mehmedović, mu je na rever zakačila Srebrenički cvijet", izvjestila je Radio-televizija Srbije. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene