Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aleksandar Vučić je potvrdio da će Srbija nastaviti privoditi pravdi one koji su izvršili genocid.


Srbija jasno i nedvosmisleno osuđuje užasni zločin koji se prije dvadeset godina dogodio u Srebrenici i gnuša se onih koji su u njemu sudjelovali, poručio je u subotu srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

Vezani članci Koronavirus u Srbiji Imaju više od 5000 zaraženih, bolnice su pune mladih s teškom kliničkom slikom - "Na izmaku smo snaga" Koronavirus u Srbiji Sve teža situacija: Brojke rastu, otvaraju se COVID odjeli, na respiratorima 219 pacijenata

"Ne postoje riječi kojima bilo tko može izraziti žal i tugu za nastradalima, kao i bijes i ogorčenje prema onima koji su taj monstruozni zločin počinili. Srbija, jasno i nedvosmisleno, osuđuje taj užasni zločin, gnuša se onih koji su u njemu sudjelovali i nastavit će ih privoditi pravdi", naveo je Vučić u pismu javnosti uoči polaska u Srebrenicu, gdje je nazočio komemoraciji u povodu 20. obljetnice genocida.

"Moja je obveza pokloniti se žrtvama, to je čin kojim se određujemo prema budućnosti", poručio je srbijanski premijer istaknuvši kako "zajednička budućnost nikako ne može biti žrtvovana zbog bilo čije, osobne, ili nacionalne sebičnosti".

"Toga ne smije biti među tolikim grobovima. Ovdje samo odjekuje jednostavno pitanje - šta napraviti da nam se ne ponovi?" 

UŽIVO SREBRENICA - 20. GODIŠNJICA GENOCIDA Stigao Vučić - 'Majke Srebrenice' dale mu cvijet simbol stradanja Bošnjaka 1995. godine

Vučić je istaknuo kako je njegova odluka da kao predsjednik vlade Srbije ode u Srebrenicu "puno više od politike i mnogo više od bilo kakvih političkih igara".

"Moja ruka je pružena, i ostat će takva, bez ikakve politike i bez obzira na eventualnu kaznu ili nagradu", poručio je Vučić, naglasivši da Srbija želi živjeti s Bošnjacima "želimo zajedno raditi i početi vjerovati jedni drugima".

"I jednima neka je vječna slava, a drugima, vječni mir. Sve manje od toga bila bi uvreda i svim našim žrtvama", navodi se u pismu javnosti premijera Vučića.

"Majke Srebrenice su srpskom premijeru u Potočarima poželjele dobrodošlicu, a jedna od njih - Hatidže Mehmedović, mu je na rever zakačila Srebrenički cvijet", izvjestila je Radio-televizija Srbije. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook