Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju dovoljno vojske na granici

Vrhovni zapovjednik NATO-a: Rusija je spremna za invaziju na Ukrajinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO-ov vrhovni zapovjednik tvrdi da je Rusija spremna za invaziju na Ukrajinu te da bi mogla "ispuniti svoje ciljeve" unutar tri do pet dana.

Philip Breedlove, general američkog ratnog zrakoplovstva i vrhovni zapovjednik NATO savezničkih snaga, rekao je kako je ta organizacija uočila pokrete vrlo malog broja ruske vojske u noći s utorka na srijedu, ali da ta kretanja nisu sugerirala da se vojska povlači, prenosi Sky News.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Joe Biden Velika bitka NATO-a i Rusije Što se krije iza Bidenova upozorenja o Balkanu: "To je skrivena poruka za jednu zemlju"

Breedlove je situaciju na ukrajinsko-ruskoj granici ocjenio "vrlo zabrinjavajućom", jer Rusija ima dovoljno vojske na granici da uđe u Ukrajinu.

Zabrinutost zbog Krima: Vojni brodovi SAD-a u Crnom moru

U Bruxsellesu su se sastali i ministri vanjskih poslova zemalja članica NATo saveza te su od Breedlovea zatražili da im predoči paket pojačanja, kopnenih, pomorskih i zračnih, kojim bi se umirili nervozni saveznici na istoku Europe. Doli su mu rok do travnja 2015. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene