Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

nakon što je najveći europski proizvođač automobila priznao da je varao na testovima količine ispušnih plinova za dizelska vozila, primoran povući 2,4 milijuna vozila s tržišta.


Njemačka agencija za nadzor prometa motornim vozilima KBA primorat će Volkswagen da iz prometa u toj zemlji povuče 2,4 milijuna vozila nakon što je najveći europski proizvođač automobila priznao da je varao na testovima količine ispušnih plinova za dizelska vozila.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: ''Na otvaranje Pelješkog mosta bit će pozvani svi, nek’ se grintavci ne sekiraju'' Stravični prizori s mjesta nesreće kod Slavonskog Broda Smrt na cesti: Medijski arhivi čuvaju sjećanja na autobuse strave na hrvatskim cestama

"Naredili smo povlačenje vozila", rekao je glasnogovornik službe na nadzor prometa motornim vozilima u četvrtak, potvrdivši tako novinske napise.

Grupa Volkswagen u velikim problemima zbog štetnih emisija

Njemački dnevnik Bild prije je objavio da je KBA odbila prijedlog VW-a prema kojem su vlasnici dizelskih vozila sami mogli dovesti automobil i tražiti popravak.

Volkswagen je prošlog mjeseca priznao da je u dizelska vozila ugradio softver kako bi zavarao američke nadzorne službe glede stvarne razine emisije ispušnih plinova. Time je, kako je objavljeno, zahvaćeno gotovo 11 milijuna vozila diljem svijeta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook