Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZATVORENI DOGAĐAJ

FOTO Udala se Naomi Biden: Prvi put u povijesti predsjednik udaje svoju unuku u Bijeloj kući

Vječanje Naomi Biden 2
Vječanje Naomi Biden 2 Afp
Aktualno Galerija Vječanje Naomi Biden 1 Vječanje Naomi Biden 1 Foto: Afp Vječanje Naomi Biden 2 Vječanje Naomi Biden 2 Foto: Afp Vjenčanje Naomi Biden 3 Vjenčanje Naomi Biden 3 Foto: Afp Vjenčanje Naomi Biden 4 Vjenčanje Naomi Biden 4 Foto: Afp +0 Vjenčanje Naomi Biden 5 Galerija 1/5 >>
Unuka američkog predsjednika Joea Bidena, Naomi vjenčala se u subotu u Bijeloj kući, što je dosad neviđen događaj koji će ipak biti zatvoren za novinare.

Dvadesetosmogodišnja Naomi Biden odvjetnica, udala se oko podneva za svog dvadesetpetodogodišnjeg kolegu Petera Neala u glasovitim vrtovima Bijele kuće koja je za tu prigodu bila ukrašena girlandama od bijelog cvijeća, uz uzvanike koji su sjedili u nekoliko redova, vidi se na fotografijama koje je s udaljenosti snimio novinar AFP-a.

No nije sasvim neuobičajeno da se u velikoj zgradi sa stupovljem na adresi 1600 Pennsylvania Avenue u Washingtonu organiziraju vjenčanja.

Vječanje Naomi Biden 2 Vječanje Naomi Biden 1 Foto: Afp

Povijesna udruga Bijele kuće pobrojala je dosad osamnaest vjenčanja koja su se ondje održala, među njima i kćeri Richarda Nixona 1971. i službenog fotografa Baracka Obame, Petea Souze 2013.

U Bijeloj kući, navodi isti izvor, četiri puta su organizirani banketi nakon vjenčanja upriličenih drugdje, primjerice kćeri Georgea W. Busha, Jenne 2008, no ovo je prvi put da predsjednik ovdje udaje svoju unuku.

Službe Joea Bidena, koji će u nedjelju proslaviti 80. rođendan, bile su škrte u vezi s pojedinostima svadbe, za koju je rečeno da je privatni događaj zatvoren za novinare, o čemu se vodi rasprava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ne prestaje šokirati VIDEO Biden se opet malo izgubio, ovog puta u vlastitom vrtu nakon što je posadio drvo

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NIJE DOBRO PROŠLO Grom ubio mladoženju usred fotografiranja: "Sekundu prije toga pričao je s mladenkom"

Mladenka, starija kći Huntera Bidena, mlađeg sina demokratskog predsjednika, u rujnu je objavila zaruke na Instagramu.

Američki predsjednik je u prisnim odnosima s unucima koji ga zovu "Pop" i često ih se može vidjeti u njegovu društvu, pa i na službenim događanjima. Naomi je dobila ime po Bidenovoj starijoj kćeri koja je poginula zajedno s majkom u prometnoj nesreći 1972. kada je imala nešto više od godinu dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene