Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Po prvi put tradicionalni brak je u SAD-u prestao biti prevladavajući način života u većini američkih kućanstava. U 50,2 posto tamošnjih kućanstava (gotovo 55,8 milijuna) brak nije prisutan.


 Više od 14 milijuna kućanstava vode samostalni muškarci, pet milijuna samostalne žene, dok 36,7 milijuna kućanstava pripada kategoriji "neobiteljskog kućanstva", pod čime se smatraju parovi koji žive zajedno ali nisu u formalnom braku, te gay parovi.

Vezani članci Razvodi za vrijeme koronavirusa - 4 Čekaju li nas postkorona razvodi? Otkrivamo kad će se znati pravo stanje: "Moguće je da su zbog prisilnog zajedništva male svađe eskalirale" Igor i Severina Kojić, Milan Popović Seve šuti ali Igor se oglasio: Na Instagramu jasno dao do znanja što misli o navodnim problemima u braku

Tome treba dodati 30 milijuna neoženjenih muškaraca i neudatih žena koji žive sami i nisu kategorizirani kao obitelji. Broj tradicionalnih domaćinstava s vjenčanim parovima iznosi nešto više od 55.2 milijuna, odnosno 49.8 posto.

Statistike bilježe da je najviše nevjenčanih parova nastanjeno u velikim gradovima kao što su New York, Los Angeles i San Francisco. Tradicionalnom načinu života vjerno je stanovništvo ruralnih predijela.

Trend nevjenčanog načina života označava veliki zaokret  shvaćanja i percipiranja braka. O tome svjedoče statistike od prije 6 godina kada je zabilježeno 52 posto vjenčanih parova.