Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vjenčani parovi službeno su postali manjina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po prvi put tradicionalni brak je u SAD-u prestao biti prevladavajući način života u većini američkih kućanstava. U 50,2 posto tamošnjih kućanstava (gotovo 55,8 milijuna) brak nije prisutan.

 Više od 14 milijuna kućanstava vode samostalni muškarci, pet milijuna samostalne žene, dok 36,7 milijuna kućanstava pripada kategoriji "neobiteljskog kućanstva", pod čime se smatraju parovi koji žive zajedno ali nisu u formalnom braku, te gay parovi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka Ilustracija Dirljiva priča U braku su 63 godine, sve su radili zajedno, ali ovo nisu očekivali: "Kad nitko ne gleda, tata se šulja u maminu sobu"

Tome treba dodati 30 milijuna neoženjenih muškaraca i neudatih žena koji žive sami i nisu kategorizirani kao obitelji. Broj tradicionalnih domaćinstava s vjenčanim parovima iznosi nešto više od 55.2 milijuna, odnosno 49.8 posto.

Statistike bilježe da je najviše nevjenčanih parova nastanjeno u velikim gradovima kao što su New York, Los Angeles i San Francisco. Tradicionalnom načinu života vjerno je stanovništvo ruralnih predijela.

Trend nevjenčanog načina života označava veliki zaokret  shvaćanja i percipiranja braka. O tome svjedoče statistike od prije 6 godina kada je zabilježeno 52 posto vjenčanih parova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene