Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lansiranje je "ozbiljno kršenje rezolucija Vijeća sigurnosti".


Vijeće sigurnosti UN-a u nedjelju je jednoglasno snažno osudilo sjevernokorejsko lansiranje rakete dalekog dometa, naglasivši da se radi o kršenju UN-ovih rezolucija, kazao je veleposlanik Venezuele u UN-u.

"Članice Vijeća sigurnosti snažno su osudile lansiranje", rekao je predsjedavajući Vijeća Rafael Dario Ramirez Carreno nakon sastanka održanog iza zatvorenih vrata.

Vezani članci Donald Trump i Kim Jong Un (Foto: AFP) Washington tvrdi da je imao dobre pregovore s Pjongjangom u Švedskoj Slika nije dostupna Neuspješno novo testiranje rakete u Sjevernoj Koreji

Lansiranje je "ozbiljno kršenje rezolucija Vijeća sigurnosti", rekao je. Radi se među ostalim o kršenju rezolucija kojima se poziva Pyongyang da zaustavi sve aktivnosti vezane uz svoj program balističkih raketa, ponovno uvede moratorij na lansiranja i ne provodi daljnje nuklerane pokuse koristeći balističku raketnu tehnologiju.

Vijeće sigurnosti trebalo bi vrlo skoro donijeti novu rezoluciju kako bi dodatno pojačalo sankcije protiv Pyongyanga kao odgovor na ovo lansiranje kao i na posljednji sjevernokorejski nuklearni pokus izveden 6. siječnja.

Američka veleposlanica pri UN-u Samantha Power rekla je novinarima: "Posljednji sjevernokorejski prijestup traži da naš odgovor bude još snažniji". (Hina)