Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama zabrinut lansiranjem

Bijela kuća poručuje: Sj. Koreja će snositi posljedice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća najavljuje: Sjeverna Koreja snositi će 'posljedice' zbog lansiranja rakete, a Sjedinjene Države surađivati će s međunarodnim partnerima kako bi dodatno izolirali i kaznili Pjongjang.

'Predsjednik je zabrinut zbog ponašanja Sjeverne Koreje', koja je odlučila ne pridržavati se međunarodnih obveza te će 'zbog toga će snositi posljedice', rekao je novinarima glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney.

Carney nije precizirao koje bi akcije Washington mogao poduzeti protiv Sjeverne Koreje, dodavši da američki dužnosnici prvo žele vidjeti što su odluke Vijeća sigurnosti UN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nove provokacije Sjeverna Koreja ispalila dva balistička projektila Sjeverna Koreja (Foto: Google Maps) Ošetećeno nekoliko zgrada Kakva blamaža! Sjeverna Koreja ispalila raketu i slučajno pogodila svoj grad

>>'Sj. Koreja testira vojnu tehnologiju pod krinkom lansiranja satelita!'

Uspješno lansiravši raketu Sjeverna Koreja izazvala je osudu međunarodne zajednice i dodatno naglasila prijetnju koju ta siromašna i izolirana zemlja predstavlja svojim azijskim susjedima.

Pjongjang tvrdi da je raketa dugog dometa lansirana kako bi postavila meteorološki satelit u orbitu, dok Sjedinjene Države, Japan i Južna Koreja vjeruju da je riječ o testiranju raketne tehnologije kojom bi sjevernokorejski režim jednoga dana mogao nuklearnim bojevim glavama doseći udaljene ciljeve, poput kontinentalnog dijela SAD-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene