Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vijeće sigurnosti UN-a odobrilo je produženje mandata Europskih mirovnih snaga u Bosni i Hercegovini za još jednu godinu.


U rezoluciji koju je jednoglasno odobrilo 15 članica, Vijeće ponovo izražava svoju podršku odredbama Daytonskog sporazuma kojim je okončan rat u Bosni prije 13 godina.

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Razbijen lanac dilera u BiH: Obavljeni pretresi stanova, pronađena plantaža marihuane i droga, uhićeno sedam osoba Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Komentar Ivane Petrović o samitu NATO-a: "Trebalo je pregristi sve antagonizme i sve tragikomične uvrede, jer ovo je država, a ne feud koji su nekom mama i tata ostavili u nasljeđe"

Vijeće odobrava državama članicama UN-a koje djeluju posredstvom Europske unije ili u suradnji s njom da na godinu dana produže nazočnost europskih snaga. 

Vijeće također odobrava državama članicama koje djeluju preko ili u suradnji s NATO-om da zadrže glavni stožer NATO-a u Bosni i Hercegovini

Operacija EUFOR Althea pokrenuta je 2004. godine kako bi na terenu zaijenila snage NATO-a, a 2007. godine svedena je sa oko 7000 vojnika na oko 2500 vojnika.