Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Filmsko razbojstvo

VIDEO Kada tunel kopaju pljačkaši banke...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimljen je 45 metara dugačak tunel koji su iskopali pljačkaši kako bi što lakše došli do trezora jedne banke u Berlinu.

Osim što su dopustili novinarima da snime tunel pljačkaša, policija je objavila crtež osumnjičenog muškarca starog između 30 i 40 godina. Fotorobot je napravljen prema sjećanju očevica koji je vidio sumnjivu osobu u blizini garaže neposredno nakon razbojniptva, piše AP.

Pljačka se detaljno i intenzivno istražuje, što je potvrdio i glasnogovornik berlinske policije. 'Moji kolege još moraju prikupiti dokaze iz tunela i moraju nastaviti tražiti tragove DNK, otiska prstiju, jer prema našim saznanjima, pljačkaši su ovaj tunel kopali mjesecima', rekao je glasnogovornik Thomas Neuendorf.

Pročitajte i ovo Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane Ilustracija uhićeno 8 ljudi Filmska pljačka kod susjeda: Banda ukrala čak 43.000 komada vrijednog državnog ordenja

Podsjećamo, rano ujutro u ponedjeljak policija je primila dojavu o dimu koji je primijetio korisnik jedne garaže u blizini ove koju su unajmili kriminalci.

>> VIDEO Lopovi opelješili banku, do trezora prokopali tunel!

Skupina bandita dobar dio prošle godine provela je probijajući tunel iz jedne unajmljene podzemne garaže do trezora obližnje banke. Smiona se operacija odvijala u Berlinu, a tunel je u konačnici bio dug 45 metara.

Na putu im se našao i višestruko osiguran zid, koji je uspješno, bez da ih je itko primijetio, probijen tako da je policija uvjerena da je riječ o lopužama s respektabilnim iskustvom. Jednako tako neprimjetno upali su u trezor, razvalili trećinu sefova i nakon izazivanja požara koji im je zameo trag, kroz podzemlje pobjegli s neutvrđenom količinom novca.

Ova krađa njemačke novinare podsjeća na još jednu veliku pljačku u Berlinu 1995. godine. Tada su lopovi ušli u banku kroz vrata, uzeli taoce i zahtijevali helikopter i otkupninu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene