Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U policiji ne otkrivaju koliko su novca odnijeli, ali s obzirom da su tunel navodno probijali cijelu prošlu godinu, sigurno nisu škrtarili.


Skupina bandita dobar dio prošle godine provela je probijajući tunel iz jedne unajmljene podzemne garaže do trezora obližnje banke. Smiona se operacija odvijala u Berlinu, a tunel je u konačnici bio dug 30 metara.

>> NADZORNE KAMERE Kada pljačkaši 'ordiniraju' po kući...

Vezani članci Tunel Mala Kapela Teška prometna nesreća u tunelu Mala Kapela, jedna osoba poginula Opljačkana poslovnica banke u Vrlici (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Otkriveni novi detalji: Vrlički Robin Hood imao pomagača koji ga je prevezao u BiH

Na putu im se našao i višestruko osiguran zid, koji je uspješno, bez da ih je itko primijetio, probijen tako da je policija uvjerena da je riječ o lopužama s respektabilnim iskustvom. Jednako tako neprimjetno upali su u trezor, razvalili trećinu sefova i nakon izazivanja požara koji im je zameo trag, kroz podzemlje pobjegli s neutvrđenom količinom novca.

Prvi znak da se nešto dogodilo bio je dim koji je nanjušio korisnik jedne garaže u blizini ove koju su unajmili kriminalci. No, oni su u tom trenutku već odmaglili u nepoznatom smjeru.

Thomas Neuendorf iz berlinske policije kaže da plavci namjeravaju pretresti baš svaki detalj i informaciju na koju naiđu ne bi li razotkrili tko je odgovoran za ovu spektakularnu pljačku. Za početak su u tunel poslali policijskog robota.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook