Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dio terapije

Zatvorenike vode na terapiju u Auschwitz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatvorenici zatvora Trzebinia u Poljskoj uče o hororima nacističkog koncentracijskog logora Auschwitz, kao dio terapije kojom se cilja na njihovu resocijalizaciju.

Grupa zatvorenika iz Trzebinije, prolaze kroz kamp smrti u Oswiecimu, kako bi se susreli s povjesničarima i naučili o holokaustu, Drugom svjetskom ratu te njemačkom diktatoru Adolfu Hitleru, piše Reuters. Prilikom posjeta bivšem logoru, sadašnji zatvorenici, većinom osuđeni za manje zločine, mogu vidjeti zločine počinjene izvan okvira svake presude izrečene na sudu. ‘Netko je jednom rekao da ne postoji takva stvar poput resocijalizacije, ali mi imamo svoj stav o tome. Naudili smo ljudima u prošlosti i nakon što vidimo ovo, ne želimo to nikada više učiniti’, rekao je zatvorenik Said Grzegorz koji služi petogodišnju zatvorsku kaznu.

Pročitajte i ovo Traktori blokirali autocestu - 3 Veliko nezadovoljstvo Poljski poljoprivrednici traktorima blokirali autocestu prema Njemačkoj Fotografija Alekseja Navaljnog ruski oligarh Cure nepoznati detalji, bio je uključen u razmjenu zarobljenika među kojima je bio i Navaljni: Sastao se s Putinom u vrijeme njegove smrti?

>> Pronađena boca s porukom logoraša iz Auschwitza

Procjenjuje se da je u Auschwitz-Birkenau u Poljskoj ubijeno 1,3 milijuna ljudi. ‘Ako se ovakve stvari pamte, one će definitivno utjecati na daljnje ponašanje ljudi’, rekao je Jan Grabon, čuvar u zatvoru Trzebinia, koji je prvi put posjetio muzej Auschwitz kao školarac i vjeruje da nitko ne može napustiti to mjesto bez dobrog promišljanja. Projekt organizran u muzeju Auschwitz cilja na širenje edukacije o holokausti više od jednostavne lekcije povijesti. Jedna nedavna inicijativa otvorila je profil Auschwitza na Facebooku i već ima 20.000 fanova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene